Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада України не підтримала пропозицію Президента Леоніда Кучми відправити до Ліберії українських військових для участі у миротворчій місії ООН. Туди мали відіслати 350 військовослужбовців


-- no author -- Не голосували за це рішення фракції комуністів, соціалістів, «Наша Україна» і блок Тимошенко. Головний аргумент противників: гроші, які заробляє Міністерство оборони України в миротворчих місіях ООН, не варті життів, які віддають за кордоном українські військові. Про це в інтерв’ю радіо “Свобода” заявили і комуніст Петро Симоненко, і лідер «Нашої України» Віктор Ющенко і б»ютівський депутат Левко Лук’яненко.

Не голосували за це рішення фракції комуністів, соціалістів, «Наша Україна» і блок Тимошенко. Головний аргумент противників: гроші, які заробляє Міністерство оборони України в миротворчих місіях ООН, не варті життів, які віддають за кордоном українські військові. Про це в інтерв’ю радіо “Свобода” заявили і комуніст Петро Симоненко, і лідер «Нашої України» Віктор Ющенко і б»ютівський депутат Левко Лук’яненко.

За участь у ліберійській місії Міноборони щомісяця отримувало б від секретаріату ООН по півтора мільйона доларів.

Як повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш, Верховна Рада повторно розгляне цей законопроект 27 листопада. При цьому він зазначив, що документ буде доповнений положеннями, відповідно до яких українські миротворці не можуть брати участі у бойових діях.

Україна задіяна у миротворчих операціях з 1992 року. За цей час за кордоном загинули майже 20 солдатів. Нині українські миротворці виконують місії в Іраку, Косові, Сьєрра-Леоне і Лівані.
XS
SM
MD
LG