Доступність посилання

ТОП новини

Україна передбачає екологічну катастрофу у Керченській протоці внаслідок будівництва Росією греблі до українського острова Тузли


-- no author -- Такими є висновки Міністерства екологічної політики України, які оприлюднив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський.

Такими є висновки Міністерства екологічної політики України, які оприлюднив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський.

Він, зокрема, сказав: “Першим і головним наслідком, катастрофічним наслідком будівництва дамби є руйнування українського острова Коси Тузли. Серед інших наслідків: існування дамби істотно вплине на льодовий і термічний режими, зменшення надходження теплих чорноморських вод призведе до зниження в осінньо-зимовий періоди року температури вод акваторії Керченської протоки і Таманської затоки, що може вплинути на формування більш жорстких умов льодового режиму. Водночас зменшення водообміну Таманської затоки призведе до застою вод і підвищення їхніх літніх температур”.

Маркіян Лубківський повідомив, що українсько-російська екологічна комісія, яка досліджує можливі наслідки будівництва дамби у Керченській протоці, не може розпочати роботу, оскільки Росія досі не надала необхідних документів.
XS
SM
MD
LG