Доступність посилання

ТОП новини

У Кишиневі четвертий день тривають акції протесту опозиції, яка виступає проти плану Росії щодо розв’язання Придністровського конфлікту


-- no author -- Згідно з планом Росії, Молдова перетворюється на федерацію під назвою Молдовська придністровська республіка, а російські війська розташовуються у Придністров’ї на постійній основі. Президент Молдови Володимир Воронін відмовився підписати цей план, який, на його думку, надає багато повноважень Придністров’ю, а також зміцнює у регіоні роль Росії, дозволяючи російським військам перебувати там ще 30 років.

Керівник опозиції Молдови Юрій Роска в інтерв’ю радіо “Свобода” заявив: “Наші протести продовжуватимуться. Всі навчальні заклади заблоковані поліцією, яка намагається заборонити молоді брати участь в антиурядових виступах. Але сподіваюся, що цей день принесе успіх опозиції, яка виступає проти режиму Вороніна та проти російського плану врегулювання ситуації у Придністров’ї”.

Згідно з планом Росії, Молдова перетворюється на федерацію під назвою Молдовська придністровська республіка, а російські війська розташовуються у Придністров’ї на постійній основі. Президент Молдови Володимир Воронін відмовився підписати цей план, який, на його думку, надає багато повноважень Придністров’ю, а також зміцнює у регіоні роль Росії, дозволяючи російським військам перебувати там ще 30 років.

Воронін виступив проти надання такої ролі Росії без відома Організації з безпеки і співробітництва в Європі.
XS
SM
MD
LG