Доступність посилання

ТОП новини

Перебування українського миротворчого контингенту в Іраку на сьогодні є абсолютно виправданим. Про це в інтерв''ю газеті "День" заявив міністр оборони України Євген Марчук


-- no author -- Серед головних аргументів позитивності перебування миротворчого контингенту в цій країні Євген Марчук назвав посильну допомогу у формуванні Іраку як нової країни. За його словами, військовослужбовці України вносять в процес формування нової країни елемент стабільності шляхом вилучення тисяч одиниць зброї, сотень тисяч боєприпасів, які вже не можуть бути використані для вбивств.

Серед головних аргументів позитивності перебування миротворчого контингенту в цій країні Євген Марчук назвав посильну допомогу у формуванні Іраку як нової країни. За його словами, військовослужбовці України вносять в процес формування нової країни елемент стабільності шляхом вилучення тисяч одиниць зброї, сотень тисяч боєприпасів, які вже не можуть бути використані для вбивств.

"У нашого миротворчого контингенту немає образу окупанта серед населення. Випадки нападу на наші патрулі - це дії найманців. Наша присутність і несення служби є дійсно дуже серйозним моментом стабілізації і стабільності в Іраку", – підкреслює Євген Марчук.

Ірак - хороша школа для українських військових, які в січні повернуться військовими нової якості, стверджує міністр оборони. На його думку, ці військовослужбовці набудуть навички справжніх професіоналів, і саме вони складатимуть острівець майбутньої професійної армії України.

Євген Марчук не сказав про кінцеві терміни перебування в Іраку українських військовослужбовців, посилаючись на те, що це рішення – в компетенції вищого політичного керівництва країни.
XS
SM
MD
LG