Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк хоче допомогти уряду Януковича.


Сергій Гармаш Донецьк хоче допомогти уряду Януковича.

Донецьк, 2 грудня 2003 - Донецький мер Олександр Лук''янченко збирається допомогти урядові Віктора Януковича і навчити свої колег – міських голів знизити ціни на хліб.

Мер Донецька Олександр Лук’янченко повідомив сьогодні на прес-конференції, що ціни на хліб у Донецьку нижчі, ніж в обласних центрах інших промислових регіонів. Так в місті Донецьку, за його словами, роздрібна ціна одного кілограма хліба коливається від 2.19 грн. до 2.22 грн., у Харкові - 2.89 грн., у Дніпропетровську – 2.33 – 2.54 грн., у Луганську 2.67-2.83, в Одесі – 2.55. Це наводить на думку, сказав Олександр Лук’янченко, що органи місцевого самоврядування повинні шукати варіанти, як піти назустріч уряду і компенсувати підвищення цін на хліб.

“Я думаю, що прийшов час і органам місцевого самоврядування, під час формування бюджету 2004 року розглянути ці питання, піти назустріч уряду, передбачити при формуванні бюджетів якісь мінімальні кошти, щоб компенсувати збиток. Чи то підприємствам, чи то вирішити адресну допомогу”.

Донецький міський голова заявив: “Я ,як міський голова, готовий запропонувати своїм колегам провести якусь конференцію чи координаційну нараду, на якій можна розглянути це найважливіше для населення питання”. Олександр Лук‘янченко має намір підняти це питання вже найближчими днями в Києві на засіданні Асоціації міст України.

«Я вважаю своїм обов''язком це питання підняти, щоб ми могли якимсь образом скорегувати зусилля усіх, щоб у цей нелегкий час разом з урядом вирішувати це питання і вирішувати його цивілізовано».

Рішення цієї проблеми Олександр Лук’янченко бачить у тім, щоб створити легітимний механізм передачі бюджетних грошей тим підприємствам, які будуть зазнавати збитків, випускаючи дешевий хліб з негативною або нульовою рентабельністю.

«От для цього необхідно зібратися і запропонувати уряду, що ми вам зробимо назустріч крок: припустимо, по всій країні всі міста зберуть, приміром, мільярд гривень. Отож, щоб цей мільярд гривень пішов конкретно на компенсацію, чи адресну допомогу, його потрібно покласти в законодавче поле. Це може зробити розпорядження чи Кабміну інше рішення», - сказав міський голова Донецька.

Єдине, чого він не сказав: звідки міста зберуть кошти на цю компенсацію. Якщо населенню збираються допомогти, зібравши гроші з нього, як пропонує голова Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк, то це справді буде допомога урядові, але тільки йому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG