Доступність посилання

ТОП новини

III Польсько-український джазовий фестиваль.


Володимир Павлів III Польсько-український джазовий фестиваль.

Варшава, 3 грудня 2003 року.

Володимир Павлів

У середу ввечері розпочався III Польсько-український джазовий фестиваль під назвою “Джаз без...”. Згідно з традицією фестиваль, у якому беруть участь польські та українські джазові музиканти, проводиться одночасно у Львові та польському місті Перемишлі. Організаторами фестивалю стали Центр культури у Перемишлі, львівське творче об’єднання “Дзига”, а також польський інститут культури у Києві та польське консульство у Львові.

Більшість із концертів в рамках фестивалю “Джаз без..” відбудуться почергово в обох містах. У Львові концерти відбуватимуться в приміщенні “Порохової вежі” та клубу-кафе “Лялька”, а в Перемишлі в клубі “Пивниця” міського Центру культури.

Фестиваль “Джаз без...” є продовженням Перемишльського фестивалю з 20-літньою історією “Міколайкі джазове”. У цій джазовій імпрезі, що упродовж двох десятиліть відбувалася в день Святого Миколая, участь брали також музиканти з України. І саме тому з’явилася ідея зробити цей фестиваль міжнародним, тобто польсько-українським.

Співорганізатор фестивалю, працівник перемишльського Центру культури Адам Халва підкреслює, що у назві цього фестивалю його основна ідея. А саме: “джаз без кордонів: і географічних, і ти музичних – без поділів, без бар’єрів, без упереджень”. На польсько-українському пограниччі є важливою кожна ініціатива, яка служить зближенню між поляками та українцями, вважає журналіст і громадський діяч, речник польсько-українського зближення у Перемишлі Марек Цинкар:

Марек Цинкар

Кожний контакт людини з людиною щось дає. А контакти між українцями та поляками, особливо у цьому регіоні, є дуже важливими. Пам’ятаємо, як ставилися українці і поляки одні до одних на початку 90-х років, коли відживали незагоєні історичні рани. Тому сьогодні кожна ініціатива, котра провадить до діалогу і зближення, є дуже корисною і навіть гідною наслідування.

Володимир Павлів

В межах цьогорічного фестивалю виступлять: дніпропетровський квартет “Тут і тепер”, вроцлавсьий жіночий вокальний квартет “Саунд офіс”, львівський “Дзига джаз квінтет”, гданський “Квінтет пінк фройд”, харківський “Квінтет Іст-сайд”, краківський ансамбль “Адам Пероньчик Дігівуку” та інші. Кожного вечора після виступів професійних колективів відбуватимуться улюблені серед джазменів імпровізовані виступи “джем сейшн”. Закінчиться фестиваль у неділю, 7-го грудня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG