Доступність посилання

ТОП новини

Громадян Чорногорiї вiд грудня минулого року хвилює скандал щодо торгiвлi жiнками. Колишнiй мiнiстр полiцiї Андрiй Йовичевич каже, що до афери був причетний i голова уряду Мило Дюканович. Влада рiшуче спростувала такi твердження.


Михайло Рамач Громадян Чорногорiї вiд грудня минулого року хвилює скандал щодо торгiвлi жiнками. Колишнiй мiнiстр полiцiї Андрiй Йовичевич каже, що до афери був причетний i голова уряду Мило Дюканович. Влада рiшуче спростувала такi твердження.

Белград, 9 грудня 2003 – Афера спалахнула, коли громадянка Молдови С.Ч. звернулася за допомогою до так званого “Безпечного жiночого дому” й ствердила, що її змусили стати проституткою, що її клiєнтами були працiвники правосуддя, полiцейськi й полiтичнi дiячi. Мiж ними, за її словами, був і заступник головного прокурора Чорногорiї Зоран Пиперович. Згодом усiх затриманих звiльнили, прокуратура вiдкинула обвинувачення, колишня молдовська спортсменка повернулася додому.

Та на цьому не завершилося. Слiдчий суддя Анна Вукович каже, що вона подала до прокуратури необхiдно докази. Влада нещодавно звiльнила головного прокурора. Справу розглядала навiть спецiальна комiсiя ОБСЄ. Вона не дiйшла висновку, що до скандалу були причетнi урядовцi.

Цього тижня колишнiй мiнiстр полiцiї Андрiй Йовичевич заявив, що прем’єр-мiнiстр Мило Дюканович був безпосереднiм учасником в аферi, а вiдтак впливав на її погашення. Голова уряду таке твердження назвав безоглядною брехнею. Кабiнет мiнiстрiв повiдомляє, що сформували комiсiю, котра перевiрить роль полiцiї та колишнього мiнiстра в аферi. Колишнiй прокурор називає колишнього мiнiстра полiцiї хворим обманщиком. Опозицiя трiумфально стверджує, що прем’єр порушив закон, що його треба притягнути до вiдповiдальностi.

Окремi оглядачi кажуть, що йдеться про бруднi полiтичнi ігри. Iншi додають, що диму без вогню не буває. В Чорногорiї хитається не одна кар’єра. Бiльше не йдеться про 27-лiтню молдовку, а про безпощадну боротьбу за владу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG