Доступність посилання

ТОП новини

Фракція "Наша Україна" наполягає на перегляді антисоціального бюджету 2004 року. Про це йдеться в заяві фракції, яку оприлюднив сьогодні з парламентської трибуни народний депутат Віктор Пинзеник


-- no author -- У заяві відзначається, що ухвалений голосами парламентської більшості бюджет уряду на 2004-й рік запам''ятається громадянам України не тільки зниженням мінімальної заробітної плати. "Наша Україна" заявляє, що на тлі нечуваного подорожчання хліба та інших продуктів харчування такий новорічний "подарунок" співвітчизникам виявився не єдиним сюрпризом бюджету.

У заяві відзначається, що ухвалений голосами парламентської більшості бюджет уряду на 2004-й рік запам''ятається громадянам України не тільки зниженням мінімальної заробітної плати. "Наша Україна" заявляє, що на тлі нечуваного подорожчання хліба та інших продуктів харчування такий новорічний "подарунок" співвітчизникам виявився не єдиним сюрпризом бюджету.

З нового року підлягають оподаткуванню благодійна допомога, кошти, що направляються на охорону праці, утримання медичних установ та соціальної сфери підприємств, прибуток підприємств громадських організацій інвалідів, вугілля, що видається сім''ям загиблих шахтарів.

"Наша Україна" зауважує, що з нового року доведеться платити кумулятивний податок на додану вартість на продаж квартир, що взагалі унеможливить такий продаж. Цим же податком буде обкладатися продаж і доставка газет, продаж книг.

Фракція "Наша Україна" стверджує, що заяви уряду про зниження податкового тиску є порожньою декларацією. Відбулося не зниження, а істотне підвищення податків, що не тільки боляче вдарить по кишені громадян, але і по українській економіці.
XS
SM
MD
LG