Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш заявив, що лише ті країни, які надіслали своїх військових до Іраку, повинні мати право виборювати контракти на відбудову цієї країни. Загальна сума контрактів складає 18 мільярдів доларів


-- no author -- Разом із цим американський президент зазначив, що він сподівається, що Росія, Франція, Німеччина та інші країни погодяться простити Іракові його зовнішній борг, який вимірюється у мільярдах доларів.

Президент Буш виступив із цієї заявою у Білому домі після того, як його адміністрація ухвалила рішення не допускати до участі у тендерах компанії з Франції, Німеччини, Росії та Канади.

«Чоловіки і жінки з нашої країни, які гордо носять військову форму, ризикують своїм життя для того, що звільнити Ірак. І витрата американських доларів віддзеркалюватиме той факт, що американські війська та військові інших країн ризикують своїм життям», - заявив Буш.

Разом із цим американський президент зазначив, що він сподівається, що Росія, Франція, Німеччина та інші країни погодяться простити Іракові його зовнішній борг, який вимірюється у мільярдах доларів.

Канцлер Німеччини Ґергард Шредер та генеральний секретар ООН Кофі Аннан не погодились з американським рішенням.

Виступаючи у Берліні, Кофі Аннан назвав це рішення «невдалим», таким, що сіє розбрат. Європейська комісія у свою чергу попередила, що Світова організація торгівлі може ухвалити санкції проти США.
XS
SM
MD
LG