Доступність посилання

ТОП новини

У Міжнародному трибуналі в Гаазі американський генерал у відставці Уеслі Кларк від сьогодні починає давати свідчення у справі колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича, якого звинувачують у воєнних злочинах


-- no author -- Кларк, який багато разів зустрічався із Мілошевичем, може надати суду важливу інформацію, зауважив: “Загалом за чотири роки я провів з ним понад 100 годин. Разом із послом Річардом Холбруком я вів з ним переговори в 1995 році перед підписанням Дейтонської угоди”.

Кларк, який багато разів зустрічався із Мілошевичем, може надати суду важливу інформацію, зауважив: “Загалом за чотири роки я провів з ним понад 100 годин. Разом із послом Річардом Холбруком я вів з ним переговори в 1995 році перед підписанням Дейтонської угоди”.

Пізніше, у якості головного командира сил НАТО у Європі, я контактував із Мілошевичем під час Косівського конфлікту та воєнної кампанії проти Югославії», - заявив Кларк.

Колишній американський генерал Уеслі Кларк даватиме свідчення за закритими дверима. а в п’ятницю їх мають оприлюднити. При цьому Сполучені Штати мають право попередньо виключити матеріали, які становлять загрозу їхній безпеці.

Уеслі Кларк веде боротьбу за висування своєї кандидатури на посаду президента США від Демократичної партії на виборах у 2004-му році.
XS
SM
MD
LG