Доступність посилання

ТОП новини

Ірландія оприлюднила свою програму головування в ЄС.


Славко Волинський Ірландія оприлюднила свою програму головування в ЄС.

Брюссель, 18 грудня 2003 - Хоча до початку головування в Євросоюзі Ірландії залишилось понад два тижні, проте міністр закордонних справ Ірландії Браєн Кауен нині в Брюсселі оприлюднив програму головування своєї країни в Євросоюзі на наступні півроку.

Вже не кажучи про тутешніх політичних коментаторів, навіть сам міністр закордонних справ Ірландіїї Браєн Кауен, зустрічаючись з журналістами, визнав, що на долю Ірландії випали нелегкі завдання.

Найтяжчою проблемою, яку слід розв’язати Ірландії, є довести до логічного завершення справу з ухваленням Європейської Конституції, що не вдалось зробити за час італійського головування. Ірландія покладає надії, що після майбутніх виборів в Іспанії, які там відбудуться навесні наступного року, країнам ЄС вдасться знайти консенсус з новим урядом Іспанії, а щодо Польщі, продовжив міністр, Ірландія зробить все можливе, аби і її переконати в необхідності ухвалення Конституції.

На час ірландського головування припадає також іще одна важлива подія: завершення процедури вступу до Європейського Союзу нових країн. З цього приводу Браєн Кауен зазначив: “Процедура розширення триватиме до першого травня, і ми не повинні допустити, аби щось завадило історичній події збільшення ЄС від 15 до 25 членів”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG