Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії офіційно повідомлено про перемогу ультранаціоналістичної Радикальної партії на парламентських виборах, які відбулися у неділю


-- no author -- За даними національної виборчої комісії, радикали на чолі з Воїславом Шешелем, який перебуває під слідством у Гаазькому міжнародному трибуналі, набрали понад 27 відсотків голосів і отримають 81-е з 250-ти депутатських місць.

За даними національної виборчої комісії, радикали на чолі з Воїславом Шешелем, який перебуває під слідством у Гаазькому міжнародному трибуналі, набрали понад 27 відсотків голосів і отримають 81-е з 250-ти депутатських місць.

Понад 40 відсотків виборців підтримали три демократичні партії. Проте, невідомо поки що, чи зможуть вони сформувати правлячу коаліцію. Понад 7 відсотків голосів та 22 місця у парламенті отримали соціалісти, чий лідер – колишній президент Югославії Слободан Мілошевич.

Представники Євросоюзу, Німеччини, Франції та інших країн висловили сподівання на те, що курс Сербії на зближення з Європейським Союзом та на демократичні реформи залишиться незмінним – не дивлячись на перемогу радикалів.
XS
SM
MD
LG