Доступність посилання

ТОП новини

Тема: Підсумки року і перспективи.


Зиновій Фрис Ольга Крюкова - співачка; Галина Крюкова - кандидат філологічних наук; Дмитро Гордон - головний редактор газети “Бульвар”.

Київ-Прага, 30 грудня 2003 року.

Зиновій Фрис

Говорить радіо “Свобода”!

(Звучить пісня у виконанні О.Крюкової “Європа”)

Зиновій Фрис

Перед мікрофоном празької студії Зиновій Фрис.

До Нового 2004-го року залишилося лише 28 годин, лише 28 годин.

Нинішній день громадяни України запам’ятають, мабуть, зокрема, як день, коли Конституційний Суд України (далі КСУ) ухвалив рішення, яке дозволяє Леоніду Кучмі втретє балотуватися на посаду Президента. Сам пан Кучма свого часу не один раз запевняв і українську громадськість, і своїх високопоставлених закордонних співрозмовників, зокрема попереднього і нинішнього послів Сполучених Штатів в Україні, що не балотуватиметься втретє.

Дорогі слухачі! Останній цього року несвятковий випуск "Вечірньої Свободи". Святковий буде завтра, останнього дня року, і післязавтра, 1 січня. Я дуже радо зустрінуся з вами і завтра, і післязавтра. Було б лише у вас бажання налаштуватися на нашу хвилю.

А сьогодні у нас хоч і не святкова ще "Вечірня Свобода", однак гості, які зараз у київській студії, обіцяють влаштувати вам передноворічне свято.

(звучить пісня у виконанні О.Крюкової “Європа”)

Зиновій Фрис

Наші гості: відома співачка Ольга Крюкова; Галина Крюкова, доктор філологічних наук, ведуча телепередачі "Аптека для душі", мати Ольги Крюкової, і журналіст Дмитро Гордон, головний редактор тижневика "Бульвар", телеведучий передачі "В гостях у Гордона", багатодітний батько.

Дякую вам, шановні гості, за таку люб’язність. Зараз кожна хвилина за ціну золота, однак ви знайшли час, можливість поспілкуватися зі слухачами української "Свободи". І за це вам наша щира подяка.

З нашими гостями про їхню участь в нинішній передачі ми домовилися ще десь тиждень тому. Ми не планували говорити про політику, про політиків. Ніхто не міг тиждень тому спрогнозувати, що саме КСУ ухвалить рішення щодо третього терміну Л.Кучми. Хотілося чогось такого виключно передноворічного, передсвяткового, щоб не псувати слухачам бодай у ці дні настрій.

Однак ось є таке рішення, є така подія. Ми, звичайно, я одразу скажу, не будемо говорити про це всю передачу, ми десь кілька перших хвилин присвятимо цій темі нашу передачу. У нас дуже часто бувають політики відомі, менш відомі. У нас дуже рідко буває так, щоб було троє гостей, можна сказати, які далекі від політики.

Пане Гордон, пані Крюкові: і старша, і молодша, я не змушую вас відповідати на мої запитання, але просто як громадян України, як людей, які живуть в Україні... Скажіть, будь ласка, ось Ви, пані Ольго Крюкова, наймолодша, я так розумію, учасниця нашої передачі, які думки у Вас сьогодні виникли, коли Ви про це довідалися: Ви сприйняли це, як новорічний сюрприз, Вас це втішило, розчарувало чи ще щось? | Ольга Крюкова

Перш за все, я хочу всіх привітати, хто зараз нас слухає. Дуже приємно мені сьогодні бути на радіо “Свобода”. Стосовно Вашого запитання, то Ви знаєте, це дійсно в якісь мірі сюрприз, хоча вже стільки людей і політиків наших взагалі спілкувалися на цю тему. Тобто, я не можу сказати, що це було великим сюрпризом, але досить несподіваним напередодні Нового року. Ви знаєте, я до цього ставлюся, принаймні зараз, як до факту. Моя позиція в житті така: я завжди розраховую на долю, тому що як має бути, так воно і буде, тобто те, що нам уготовано в наступному році, так все і станеться. Я до цього відношуся просто як до факту.

Галина Крюкова

Я навіть здивована тим, що моя донька така фаталістка (я відразу даю коментар), тому що я вважала, що моя донька не така велика фаталістка.

Зиновій Фрис

Це дуже добре. Пані Галино, я якраз Вас прошу відповісти на це ж саме запитання. Ви, я знаю, займаєтеся...

Галина Крюкова

Філологією.

Зиновій Фрис

...передноворічними святами. Я знаю, що Ви сьогодні хотіли б розповісти про те, як зустріти Новий рік, і як це зробити найкраще. Ви можете це рішення КСУ сприймати чи сприймаєте його, як своєрідний передноворічний подарунок Вашим співвітчизникам.

Галина Крюкова

Ви знаєте, справжній новорічний подарунок зробили мені Ви, пане ведучий, тому що Ви мене повисили і назвали мене доктором філології, а я є тільки кандидатом і доцентом Національного економічного університету...

Зиновій Фрис

Бути Вам доктором.

Галина Крюкова

Я саме про це. Оце новорічний сюрприз. Я хотіла б ще уточнити, чи Ваше питання стосується обох осіб: і пана Омельченка, і пана Кучми, чи Ви їх розділяєте в даному випадку?

Зиновій Фрис

Ви знаєте, Ви можете і пана Омельченка також прокоментувати. Я хотів би, щоб і пані Ольга прокоментувала, бо я знаю, що пан Омельченко допомагає, сприяє творчо пані Ользі...

Галина Крюкова

Саме тому ми й уточнюємо.

Зиновій Фрис

...але вона, мабуть, про це пізніше скаже. Тому дуже цікаво почути, бо дуже багато...

Ольга Крюкова

Так що?

Галина Крюкова

Я зараз можу чи ти?

Ольга Крюкова

Добре. Тоді я після тебе.

Зиновій Фрис

Будь ласка, пані Галино.

Галина Крюкова

Я хотіла б сказати, що я дуже підтримую, як і більшість киян і не тільки киян, дуже підтримую О.О.Омельченка. Вважаю його дуже мудрою людиною, дуже практичною людиною і дуже освіченим мером. Підтримуючи це, я певна в тому, що КСУ вистачило мудрості для того, щоб прийняти саме таке рішення , це дуже зважене рішення. Мені здається, що це рішення просто справедливе. Ви знаєте, перше, що я сказала б і собі, і, при нагоді пану Омельченку, що є справедливість у світі, тому що я до цього так відношуся, це моя позиція протягом багатьох років.

Що стосується Л.Д.Кучми, то я хочу сказати, що я розумію, як ця людина обтяжена відповідальністю, обтяжена владою в непростий час, в непростій країні, в непростий період історії цієї країни. Я абсолютно певна, що в даному випадку пану Кучмі вистачить мудрості для того, щоб прийняти вірне рішення, тому що КСУ тільки дав можливість, скажемо так, вибору. Наскільки буде зроблений вірний вибір, саме це і буде показником мудрості пана Кучми, зважаючи на те, що він вже дуже багато разів висловлювався з цього приводу. Мені здається, що він свою позицію остаточно змалював. Я сказала б так.

Ольга Крюкова

Я, якщо можна, хотіла б ще додати. Стосовно вирішення КСУ з питання Олександра Олександровича Омельченка. Ви знаєте, я дуже пишаюся, що я маю іноді можливість спілкуватися з Олександром Олександровичем безпосередньо. Тому що цю людину я знаю, як людину надзвичайно делікатну, дуже порядну.

І Ви знаєте, він настільки опікується Києвом і мабуть саме тому він настільки має таку велику популярність у нас тут, у киян. Тому що це абсолютно справедливо, що навіть така ситуація сталася, і я його теж бачила, і поздоровляла, тому що для мене було особисто, як для киянки, як для людини, яка народилася в Києві, дуже було приємно, що все ж таки така справедливість є зараз. Я вважаю, що Олександр Олександрович зробить ще багато.

Зиновій Фрис

Добрий вечір, пане Гордон. Третій термін пана Кучми, на Вашу думку, може вплинути на Ваш газетний бізнес? А чи це жодним чином не впливає і Вам байдуже, чи буде він третій, чи захоче, чи не захоче?

Дмитро Гордон

Ви знаєте, Ви кажете про газетний бізнес. Я хочу сказати, що “Бульвар” сьогодні ,ну, фактично єдина незалежна газета в Україні. І сьогодні при Президенті Кучмі, при Президенті Кравчуку, перед ним, ніхто не впливає на нас ніяк. Ніякої цензури немає. Ніхто не може подзвонити мені, зателефонувати і сказати: “не став це чи став це”.

Я вважаю це великим надбанням, і я вважаю, що залишиться Кучма на третій термін чи не залишиться на третій термін, моя газета, власником якої я є, ну, нічого не станеться.

Але я хочу сказати, що в нас в Україні ще не сформована еліта, в тому числі і політична. Втім, Україна все ж таки цивілізована країна і Президент України цивілізована людина. А цивілізована людина в цивілізованій країні розуміє, що більше двох термінів залишатися Президентом мабуть неетично. Леонід Данилович неодноразово казав про те, що він не має наміру залишатися на третій президентський термін.

Зиновій Фрис

Так, ну що ж, ми я так бачу, ми з політикою покінчимо, не будемо більше торкатися цих проблем. Було справді цікаво почути думки людей, які бувають в нас. Я розумію, що Ви всі сьогодні вперше в київському бюро, в гостях у “Вечірньої Свободи”. І я сподіваюся, що Ваші думки так чи інакше слухачі оцінять.

Я хотів тільки на кінець цієї теми про оце рішення КСУ, три цитати коротенькі.

Олександр Рар, німецький політолог, відомий німецький політолог в інтерв’ю “Радіо Свобода” заявив: “КСУ показав свою недемократичність і неспроможність. В Україні заварилася політична каша. За певних обставин Кучма може піти на переобрання на наступні два роки”.

І політолог Володимир Малинкович написав сьогодні: “Сьогоднішнє рішення КСУ інакше, як абсурдним назвати не можна”.

І ми продовжуємо нашу передачу. Пані Ольго, я чекаю, не дочекаюся того моменту, коли я зможу запропонувати нашим шановним слухачам і тим всім, хто не слухав пісню у Вашому виконанні “Кольорові ярмарки”. Пісня, яка мені нагадує десь так років 20 назад, коли її виконувала Мариля Радович. Сьогодні пісню “Кольорові ярмарки” виконує відома в Україні співачка Ольга Крюкова.

(Звучить пісня “Кольорові ярмарки” у виконанні Ольги Крюкової).

Безмежно ностальгійна “Кольорові ярмарки” у виконанні Ольги Крюкової, відомої співачки в Україні. І ми переходимо, власне, до того, заради чого ми запрошували наших шановних гостей: поговорити про Новий рік, як про традицію, як краще його зустріти, як створити отой новорічний настрій. Але наші слухачі живуть не в вакуумі, вони тією політикою, всім тим життям не просто просякнуті , вони суть цього життя.

А тому, наші шановні гості, в такій дуже не прості ситуації, коли політики сваряться, не знаходять спільної мови, коли в країні політична бійка, як пересічному громадянину абстрагуватися від цього всього бодай у дні свят? Як про це забути, і в Новий рік, а там і Різдво Христове у більшої частини православних, а також і греко-католиків, зустріти в доброму настрої, щоб душа співала? Пані Крюкова-старша, як знайти ту аптеку і ті ліки, аби душа співала, аби бути в доброму настрої і не лише у день Нового року, а весь наступний рік? Пані Крюкова, Ваші рецепти.

Галина Крюкова

Ви знаєте, таке питання. Дуже мені хочеться відповісти щиро, але це мабуть буде задовго. І я б сказала так, дуже коротко. Зараз замислилась над тим, на що, власне, спираюсь я в своєму житті. І Ви знаєте, я б виділила тільки три речі.

Перше, це кохання. Друге, це сім’я і третє, це улюблена справа. Якщо це в житті співпадає, то тоді будь-яке свято, будь-яка історична і політична ситуація вона все одно буде вторинною. А первинним буде той світ, якій має людина в своєму серці, в своїй душі.

Я б спиралась тільки на ці три речі, вони для мене дуже важливі. І я вважаю, що саме Новий рік і Різдво – це те свято, яке дозволяє відчути оцю дуже велику важливість цих трьох речей. Які мають для кожної людини, як мені здається, ну просто без перебільшення найважливіше значення.

І тому саме під Новий рік, ми дуже часто кажемо, це родинне свято, що Різдво – це родинне свято, чому? Тому що родина зв’язана з коханням, тому що все відступає на другий план. Ми всі бажаємо один одному , щоб всі проблеми залишилися в старому році і щоб Новий рік приніс краще життя. А краще життя не тільки ж для себе, а в першу чергу для родини і для коханих людей. Тому мені здається, якщо коротко, то саме так.

Зиновій Фрис

Пане Гордон, Ви людина-вдача, людина-успіх. У свої 36 Ви не лише маєте 4 діточок, Ви зробили газету тиражем, здається, 500 тисяч.

Я розмовляв днями, брав інтерв’ю у Віталія Коротича, телефонував йому. Він надзвичайно тепло і якось по-людськи, по-доброму про Вас відгукувався. Він Вас вважає справді надзвичайно успішним журналістом, видавцем і так далі. Але попри це, пане Гордон, я так думаю, що і у Вас при Вашій ситуації також є якісь проблеми, якісь невирішені питання. Як Ви все це вирішуєте? Скажімо, от зараз, перед Новим Роком, як Ви робите, щоб не зациклюватися на цих проблемах, а щоб якось справді гарно зустріти і Новий рік, а там і Різдво?

Дмитро Гордон

По-перше, я намагаюся бути оптимістом, тому що за будь-які невдачі є речі важливіші завжди. Це здоров’я, це інші якісь речі. Тому не треба зациклюватися на невдачах. По-друге, я вважаю, що треба мати завжди систему і в житті, і в роботі своїй, якою займаєшся, і в улюбленій справі. Якщо буде система – буде завжди успіх. Коли все “розкладене по полицях”, тоді легше працюється і тоді розумієш, що тобі треба зробити, чого ти вартий взагалі.

Зиновій Фрис

Пані Ольго, Ви з яким настроєм будете зустрічати Новий рік і де, з ким? Якщо це не таємниця, звичайно.

Ольга Крюкова

Ні, це не таємниця. Ви знаєте, я хочу перш за все сказати, що новорічні свята та різдвяні свята – це мої улюблені свята саме тому, що це родинні свята для мене. Я завжди зустрічаю їх з людьми, яких я дуже кохаю. Це, наприклад, в першу чергу, моя родина і декілька моїх друзів найближчих.

Взагалі, якщо казати про наше артистичне життя, я скажу відверто, я дуже люблю працювати в новорічну ніч, тому що, Ви знаєте, це таке особливе почуття і такий особливий настрій, який присутній в залі, там, де ти працюєш. Тому що люди настільки охоплені якоюсь надією, щастям, що як тільки виходиш на сцену, хочеться для себе це відчути і хочеться ще більше спрацювати на це щастя, на це відчуття для людей. Тому мені дуже подобається. Я завжди о 12 годині вдома. Це в нас така сімейна традиція. Я ніколи не від’їжджаю, навіть коли запрошують в інші країни на Новий рік. Є іноді випадки, але все ж таки я люблю святкувати Новий рік вдома, о 12 годині, за столом, з родиною, з друзями. Потім на першу годину я вже їду трошки попрацювати, і потім уже продовжується свято і для мене з тим, хто поруч зі мною.

Зиновій Фрис

Пані Ольго, ось уявімо собі, що новорічна ніч. У нас є дві пісні Ваші: “Ангел душі” українською мовою і “Зізнання” англійською мовою. Що б Ви зараз запропонували послухати нашим шановним слухачам? Яку пісню? Якій Ви надаєте перевагу?

Ольга Крюкова

Ви знаєте, вони мені обидві подобаються, але все ж таки, я думаю, якщо говорити про радіо “Свобода” , вас можуть почути в різних-різних країнах, я хочу віддати перевагу європейській пісні, англомовній.

Зиновій Фрис

“Зізнання” англійською мовою, відома співачка Ольга Крюкова.

(Звучить пісня “Зізнання” у виконанні Ольги Крюкової ).

Зиновій Фрис

Я не сумніваюся, що наші слухачі здогадалися, що це пісня про кохання. Я нагадаю, що в київській студії Галина Василівна Крюкова, кандидат філологічних наук, телеведуча передачі “Аптека для душі”, її дочка , відома співачка Ольга Крюкова, і журналіст Дмитро Гордон, головний редактор тижневика “Бульвар”, ведучий передачі “В гостях у Гордона”, батько чотирьох дітей.

Пані Крюкова-старша, Галино Василівно, ось поруч з Вами Ваша дочка по радіо “Свобода” звучить, звучать її пісні, її слухає дуже багато людей. Ви дуже гордитеся своєю дочко? Взагалі, що для Вас Ваша донька? Це таке передноворічне...

Галина Крюкова

...питання. Ви знаєте, я пишаюсь взагалі своїми дітьми : і донькою, і своїм сином. І своїм чоловіком. Тобто, родиною взагалі, тому що це мій сенс життя. Те, що роблять мої діти, і власне те, що Оля зараз співає, те, що я намагаюсь бути її продюсером і якось їй допомагати в цій дуже важкій і дуже значній професії ,– це тільки для мене одна з граней мого життя. В мене ще є моя професія улюблена. Я дуже люблю викладати російську літературу (я поважаю літературу 19 сторіччя) своїм студентам, і студентів своїх дуже люблю теж.

Зиновій Фрис

Ви викладали в Польщі, наскільки я знаю.

Галина Крюкова

Так. Я викладала курс російської літератури і два спеціальних курси не тільки в Ягеллонському університеті, а й в Голландії в Амстердамському університеті, в Берліні, в Нітрі в Чехословаччині, і ще в декількох університетах європейських.

Зиновій Фрис

А, то Ви були і в Празі, звичайно ж...

Галина Крюкова

Ви знаєте, в Празі я була і була багато разів, але я нічого не викладала саме в Празі. В Нітрі була. Тоді ще це була єдина країна. Але зараз просто я відчуваю, що Ви є зараз у Празі, і уявляю собі Празький град... Це чудове місто. Бажаю, щоб все було щасливим там для вас в Новорічні свята і на Різдво.

Зиновій Фрис

Дякую, пані Галино. Пане Гордон, от у Вас четверо дітей. Завтра – Новий рік. Ви, не сумніваюся, щасливий батько. Як це Вам так вдалося : от у свої 36 – четверо дітей?

Дмитро Гордон

Треба багато працювати, що я й робив.

Зиновій Фрис

Ви знаєте, я брав інтерв’ю новорічне у Марії Драч, дружини Івана Драча. Вона сказала, що зараз, справді, в Україні більше народжується дітей. Вона сказала: “Не тільки тому, що часто виключають світло”.

Дмитро Гордон

Ви знаєте, Україна – така красива країна насправді...

Зиновій Фрис

Розкажіть про своїх діточок.

Дмитро Гордон

Я хочу сказати, що Україна – настільки красива країна, настільки в ній все придатне для гарного життя, що я вважаю, що треба, щоб у нас більше народжувалося дітей і щоб батьки могли дати дітям і пораду, і навчити їх якось, і щоб вони росли здоровими і щасливими. Я вважаю, що це жахливо, що в нас зараз помирає людей набагато більше, ніж народжується. Я хочу своїм прикладом виправити якось цю ситуацію. Я вважаю, що коли люди послухають, що таке можливо, вони щось зроблять теж.

Зиновій Фрис

Ви на цьому не маєте наміру зупинятися?

Дмитро Гордон

Ні, звичайно.

Галина Крюкова

Це ще не остаточно...

Зиновій Фрис

Населення України зростатиме.

Дмитро Гордон

Думаю, що так.

Зиновій Фрис

Це чудово, це чудово. І пані Ольго, до Вас запитання.

Ольга Крюкова

Тільки не про дітей. Тому що ще немає, все попереду.

Зиновій Фрис

Ні, я Вас про це не буду питати. Я так розумію, що Ви щаслива, з розповіді Вашої матері я можу зробити висновок. Скажіть, будь ласка... Я так знаю з розповідей, що не всім дітям добре в родині, не всі почувають себе, як вдома, не всім приємно. Скажіть, будь ласка, що б Ви порадили своїм ровесникам чи тим молодшим, як їм себе почувати якомога краще в родині, що для цього треба робити?

Ольга Крюкова

Ви знаєте, я якось так на власному досвіді можу сказати, що в нашій родині демократія почалася задовго до “перебудови”. Я вважаю, що взагалі ця проблема, яка виникає між батьками та дітьми, вона виникає з того, що, Ви знаєте, мені здається, що дитині потрібно давати розвитися. Тобто, не треба її примушувати, не треба її виховувати дуже такими, як Вам сказати, такими насильницькими методами.

Вживаючи насильницькі методи, завжди треба поважати думку дитини, мені здається, і її право на вибір.

Галина Крюкова

Скажи, скажи: як ми.

Ольга Крюкова

Що, “як ми”?

Галина Крюкова

Як твої батьки.

Ольга Крюкова

Я ж до цього веду.

Галина Крюкова

Ти з цього починай, не веди до цього, а починай.

Ольга Крюкова

Ви знаєте, я можу сказати відверто, що якщо у мене будуть діти, то я буду їх виховувати саме по таким принципам, по таким канонам, по яким виховували мене мої батьки. Тому що я і мій брат виросли людьми незалежними, зі своєю думкою особистою на всі речі. І Ви знаєте, що найголовніше, за що я дуже вдячна батькам, вони ніколи не приховували від нас проблеми, які є в житті.

Вони ніколи не приховували, наприклад, від нас тих труднощів, які були в нашій родині. І завдяки цьому я і мій брат виросли, я не знаю, як Вам сказати, я не знаю, як це українською мовою, я вибачаюся, з тверезим поглядом на життя. Ви знаєте, я розумію, що життя через рожеві окуляри, може, і дуже гарне, але точно знаю, що це дуже незручно.

І тому я дуже вдячна батькам за те, що вони завжди казали мені правду, завжди кажуть мені правду, і ця правда допомагає мені в житті вирішувати багато проблем, багато питань. Спасибі.

Зиновій Фрис

Ми не випадково говоримо про родину, про якісь сімейні справи. Річ у тім, що Новий рік вважається таким сімейним святом. Звичайно, хотілося, щоб українські сім’ї були разом завтра, щоб вони якось відзначили це по-особливому, можливо, не так, як вони це робили раніше. Пані Крюкова- старша, Галино Василівно, як зробити, як зустріти цей Новий рік, взагалі Новий рік, щоб він якомога більше запам’ятався? Я Ви це робите?

Галина Крюкова

Ви знаєте, ми це робимо, мені здається, дуже просто. Одночасно, я може розкажу, і хтось захоче зробити так само. Ви знаєте, в нас є декілька традицій, за які ми дуже тримаємося. По-перше, ми завжди ставимо сосну, не ялинку, а ставимо саме соснове дерево, велику, красиву. Вона в нас крутиться навкруги на такому моторчику, який ми купили 30 років тому.

Ви знаєте, ми прикрашаємо її в настільки ритуально, тому що в нас є іграшки ще з кінця 19 сторіччя. Ви знаєте, в нас є шишка одна, яка зроблена з якогось примітивного пап’є-маше. Але колись, коли я була маленькою дівчинкою, там були цукерки. Зараз їх вже давним-давно немає, але я дивлюсь завжди, як крадькома мої діти протягом багатьох років, Ви знаєте, відкривають цю шишечку і принюхуються.

Тому що залишився цей запах, смак, аромат цукерок, яких уже немає. Ви знаєте, я кожного року дивлюсь, там крізь ялинкові ці гілки, я дивлюсь і чекаю, коли ж син чи донька відкриють, Ви знаєте, трошки до цього додадуться, до тієї старої традиції.

Ольга Крюкова

Якщо ми вже говоримо про традиції, я хочу ще додати, що, Ви знаєте, тоді цукерки були дуже гарні. Ми завжди іграшки новорічні привозимо з різних країн, тобто і з Америки, і з Єгипту, екзотичні. Моя мама завжди говорить, що я навіть можу витрачати гроші на іграшки, це завжди я по магазинах в різних країнах люблю придбати. Діаманти я все ж таки люблю не так.

Тобто, мама завжди радіє, що я люблю більше новорічні іграшки, тому що це не так дорого, як, наприклад, діаманти. В нас цілий світ висить на нашій ялинці. Ви знаєте, що приємно? Що навіть ці маленькі іграшки ми завжди залишаємо для дітей, які приходять до нас у дім, залишаємо цукерки. Вони завжди шукають на цій ялинці цю шишечку, знаходять. Потім ці цукерки з’їдають.

Зиновій Фрис

Цікаво, що з Вашого досвіду, з Ваших традицій наші слухачі візьмуть. Пане Гордон, Ваша новорічна традиція, якої Ви дотримуєтеся за будь-яких обставин.

Дмитро Гордон

Ви знаєте, я зараз послухав Ольгу і засумував. Тому що цукерки вже справді не ті, як ті, які були в нашому дитинстві. А новорічні традиції? Збиратися, звичайно, родиною і думати про щось гарне. І ми завжди сподіваємося на те, що Новий рік буде набагато кращий, ніж минулий. А так не завжди буває. Ну що поробиш? Така традиція.

Ольга Крюкова

І думати про п’яту дитину і працювати, працювати.

Дмитро Гордон

Я хочу сказати, що працювати над цим питанням можна і в Новий рік теж.

Зиновій Фрис

Шановні гості, часу залишилося вже не дуже багато і до Нового року, і до кінця нашої передачі, ваші побажання слухачам “Свободи”, взагалі всім українцям. Кожен з вас має по півхвилини, може, трішечки більше. Галино Василівно, з Вас розпочнемо, будь ласка.

Галина Крюкова

Ви знаєте, я б дуже хотіла, щоб ми дожили до того часу, коли ми не будемо відчувати людьми, що живуть в тривожному світі. Мені б дуже хотілося, що ми жили в спокійному світі, щоб було більше можливостей і енергії для кохання, енергії для того, щоб діти народжувалися, енергії для того, щоб діти росли і були щасливими.

Мені б дуже хотілося, щоб Україна єдналася з усім світом. Все, що тільки можна для цього робити, я згодна робити і вдень, і вночі, як Дмитро Гордон, так само. Ви знаєте, я бажаю відчуття щастя і відчуття того, що завтра і післязавтра буде новий день. Нехай це буде новий інший рік з іншим числом наприкінці.

Але щоб відчуття того, що життя іде вперед ,було у всіх у нас, щоб ми були з’єднані один з одним, не дивлячись на кордони. Це моє найбільше бажання. Я вважаю, що діти будуть щасливими в тому світі, який не буде мати кордонів.

Зиновій Фрис

Дякую. Пане Гордон.

Дмитро Гордон

Ви знаєте, я дуже хочу, щоб люди, які живуть в Україні, пишалися своєю країною так, як, скажімо, американці пишаються Америкою. Я дуже хочу, щоб Україна любила своїх дітей і створювала їм всі умови для достойного життя. Дуже хочу, щоб життя в нашій країні було цивілізованим, і країна, яка варта, щоб її любили, щоб вона теж любила тих, хто в ній живе.

Зиновій Фрис

Пані Ольго, будь ласка, Ви остання в нас сьогодні.

Ольга Крюкова

Ви знаєте, а мені хочеться побажати, щоб наступний рік був хоча б трошки легшим і кращим, ніж ми про нього думаємо, ніж ми від нього очікуємо. Тому я хочу всім побажати щастя, здоров’я, кохання. І дай Боже, щоб ці забобони, які завжди пов’язані з високосним роком, щоб в наступному році не спрацювали. Дай Боже вам щастя і здоров’я.

Зиновій Фрис

Ольга Крюкова з піснею “Ангел душі”.

(звучить пісня)

Гостями “Вечірньої Свободи” сьогодні були Галина Крюкова. Кандидат філологічних наук, телеведуча програми “Аптека для душі”, її дочка, відома співачка Ольга Крюкова, і журналіст Дмитро Гордон, головний редактор тижневика “Бульвар”, ведучий телепередачі “В гостях у Гордона”. Передачу вів Зиновій Фрис. Зустрінемося з вами завтра. Хай вам щастить!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG