Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Верховної Ради України сьогодні не відбудеться, повідомив журналістам голова парламенту Володимир Литвин


-- no author -- За словами спікера, він не хоче ні відкривати, ні закривати засідання, ні оголошувати перерву, оскільки депутати не домовилися про розблокування роботи парламенту.

За словами спікера, він не хоче ні відкривати, ні закривати засідання, ні оголошувати перерву, оскільки депутати не домовилися про розблокування роботи парламенту. Володимир Литвин зазначив, що сьогодні під час консультацій з лідерами фракцій висувалося дуже мало конструктивних пропозицій. Голова Верховної Ради звинуватив опозицію у блокуванні роботи сесії. На його думку, причина блокування Верховної Ради полягає у запеклій боротьбі між політичними силами за владу.

Наприкінці минулого року парламентська більшість і фракція Комуністичної партії попри протести опозиції попередньо ухвалили проект політреформи, який з 2006 року скасовує прямі вибори Президента. Фракції "Нашої України", Юлії Тимошенко і соціалістів виступають категорично проти скасування всенародних президентських виборів і рішення, ухвалене більшістю і комуністами, вважають незаконним. Опозиція вимагає повторного голосування з проекту політреформи, але парламентська більшість не погоджується на це.
XS
SM
MD
LG