Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії академічної честі удостоїли кориду: в університеті Кордоби створили першу кафедру


-- no author -- Мета єдиного у світі проекту – дати студентам широкий погляд на світ цієї багатовікової традиції, пізнати кориду з наукової точки зору. До речі, Кордоба – не лише чудове місто Андалузії (свого часу це був культурний центр західного світу), це ще й колиска багатьох відомих тореро.

Мета єдиного у світі проекту – дати студентам широкий погляд на світ цієї багатовікової традиції, пізнати кориду з наукової точки зору. До речі, Кордоба – не лише чудове місто Андалузії (свого часу це був культурний центр західного світу), це ще й колиска багатьох відомих тореро.

Отож відкриття кафедри кориди саме тут не випадковість. Втім, ще не встигли відкритися двері незвичної кафедри, як захисники тварин поспішили виступити з протестами. Не можна, нарікають вони, запроваджувати як предмет у вищій школі жорстоке поводження з тваринами. Опоненти тут же виступили зі своїми аргументами: "Фактом є те, - кажуть вони, - що корида – це частина культури й історії Іспанії, а тому заслуговує того, щоб її вивчали".
XS
SM
MD
LG