Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вийшла з друку книжка українського історика з Москви Віктора Ідзьо «Історія України»


-- no author -- Вона написана винятково на базі російських та німецьких документів, які зберігаються в архівних спецфондах Росії, у тому числі й КДБ. У книзі відтворена історія України-Руси від 9-го століття і аж до початку часів незалежності.

Вона написана винятково на базі російських та німецьких документів, які зберігаються в архівних спецфондах Росії, у тому числі й КДБ. У книзі відтворена історія України-Руси від 9-го століття і аж до початку часів незалежності.

Українець, котрий мешкає у Москві, у своїй праці відкидає назву Галицько-Волинське князівство і називає його Українським монархічним князівством, доводить, що влада короля Данила була визнаною у світі. У книзі обсягом понад 700 сторінок є розділи про опришківський рух, голодомор, період українізації. Втім львівські упорядники книги, під цензурою обласної адміністрації, викинули розділи про другу світову війну, зокрема про дивізію “Галичина”, - щоб уникнути конфліктів. Історія України вийшла накладом 200 примірників і ці книжки, переважно, поповнять фонди бібліотек.
XS
SM
MD
LG