Доступність посилання

ТОП новини

У Києві завершила роботу делегація моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка вивчала політичну ситуацію в Україні. Cьогодні на прес-конференції доповідач ПАРЄ Ханне Северинсен зазначила, що делегація отримала достатньо інформації про конституційну кризу в Україні і оприлюднить спеціальний звіт для європейських парламентаріїв


-- no author -- Северинсен зазначила, що на даний час невідомо, чи буде питання про конституційну кризу в Україні обговорюватися на сесії ПАРЄ, оскільки це залежить від рішення самої Парламентської асамблеї.

Ханне Северинсен також сказала: “Одне з найважливіших питань для Ради Європи, щоб президентські вибори в Україні відбулися чесно і прозоро, а це зробити не так легко, якщо країна щойно запровадила нову Конституцію. Як я вже зауважила, Конституція – це не те, що можна міняти, як сорочку, це дуже серйозний документ. Але можуть бути різні причини, з яких ви хочете мати нову Конституцію, і ми не будемо в це втручатися”.

Северинсен зазначила, що на даний час невідомо, чи буде питання про конституційну кризу в Україні обговорюватися на сесії ПАРЄ, оскільки це залежить від рішення самої Парламентської асамблеї.
XS
SM
MD
LG