Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Львові офіційно відкрили Генеральне консульство Чехії


-- no author -- У церемонії взяли участь заступник міністра закордонних справ Чехії Павел Вошалік, посол Чехії в Україні Карел Штиндл, а також перші особи міста й області.

У церемонії взяли участь заступник міністра закордонних справ Чехії Павел Вошалік, посол Чехії в Україні Карел Штиндл, а також перші особи міста й області.

Чеське консульство працює від 5 січня, і щодня біля нього утворюється черга до 50 осіб. За два тижні 80 українців отримали чеські візи, переважно туристичні, анкети подали до 400 осіб. Термін видачі туристичної візи до 5 днів, робочої - до 3 місяців. Вартість відповідно - 40 і 150 доларів. У консульстві діють 6 віконець і, за словами генконсула у Львові Мілана Яндери, вони можуть щодня обслуговувати до 100 осіб.

Втім робота установи не обмежуватиметься видачею віз, адже головне – культурний обмін між обома народами. “Чехи отримують із чеської преси негативну інформацію про українців, і українці мало знають про історію і традиції Чехії,” - зауважив посол Чехії в Україні Карел Штиндл.
XS
SM
MD
LG