Доступність посилання

ТОП новини

Кримські підприємці стурбовані відставкою Інни Богословської.


Володимир Притула Кримські підприємці стурбовані відставкою Інни Богословської.

Симферополь, 22 січня 2004 - Відставка голови Держкомпіжприємництва Інни Богословської викликала неабиякий громадський резонанс у Криму. 22 січня у Симферополі пройшла прес-конференція на цю тему представників Громадської колегії об’єднань підприємців Криму.

Ніхто з чільних представників кримської влади так і не погодився прокоментувати відставку міністра економіки України Валерія Хорошковського і голови Держкомпідприємництва Інни Богословської. Хіба що пропрезидентський лідер місцевих комуністів Леонід Грач заявив, що ці відставки свідчать про “несерйозний підхід” під час формування українського уряду, а також ставить під сумнів ефективність економічних реформ в Україні. Водночас, представник блоку “Наша Україна” в Криму Валерій Пробий-Голова виступив із спеціальною заявою, в якій він розцінив крок Інни Богословської як “ще один сигнал кризи режиму Кучми”. За словами пана Пробий-Голови, оцінка влади, яку дала Інна Богословська, справедлива, особливо стосовно такого явища як “азаровщина”.

Високо розцінили вчинок екс-голови Держкомпідприємництва й учасники прес-конференції, яку 22 січня у Симферополі провела Громадська колегія об’єднань підприємців Криму. Її координатор Владислав Хмеловський сказав, що ця відставка є цілком логічним та очікуваним кроком: “Громадська колегія об’єднань підприємців Криму, яка сьогодні у своєму складі нараховує 15 організацій підприємців, в тому числі 11 – республіканського рівня, вважає, що дії Інни Богословської є громадянським вчинком з чіткою оцінкою ситуації і того, що зараз робиться у сфері підприємництва. А сьогодні склалася така ситуація, що весь 2003 рік ми можемо розцінити як рік наступу насамперед на малий бізнес”, - заявив Владислав Хмеловський.

Як приклад, він наводить тиск на дрібний бізнес у Криму: запровадження нових місцевих податків, скасування спецпатенту для курортних регіонів, спроби підвищити рівень єдиного податку, запровадження пенсійних відрахувань тощо. Учасники прес-конференції у Симферополі вважають, що на такому тлі будь-який голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва мав би вчинити так само. Вони назвали відставку Інни Богословської викликом системі виконавчої влади, Владислав Хмеловський продовжує: “Як Інна Германівна не намагається сказати чи переконати, що в неї не склалися стосунки з першим віце-прем’єром, все-таки я відзначу, що вона говорить про несприйняття ідеології і принципів роботи економічного блоку уряду, а це вже дуже серйозно. Це характеризує не тільки 1-го віце-прем’єра, не тільки економічний блок, але й весь український уряд в його нинішньому складі і з його політикою. Вона говорить про неефективність системи виконавчої влади і про те, що в цій ситуації вона не бачить можливості що-небудь змінити в рамках одного комітету. Тобто, мова йде про необхідність принципових, корінних змін в роботі уряду”, - вважає координатор Громадської колегії об’єднань підприємців Криму Владислав Хмеловський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG