Доступність посилання

ТОП новини

Глобальний фонд боротьби зі СНІДом призупиняє фінансування програм в Україні.


Мар’яна Драч Глобальний фонд боротьби зі СНІДом призупиняє фінансування програм в Україні.

Прага, 30 січня 2004 року - Організація Об‘єднаних Націй призупиняє фінансування програм, спрямованих на боротьбу зі СНІДОМ в Україні. Йдеться про 25 мільйонів доларів. Як заявили у Женеві представники Глобального фонду боротьби зі СНІДОМ, це реакція на повільний поступ зі втіленням проектів та проблеми з менеджментом.

Речник фонду Йон Ліден пояснив, що виникли серйозні проблеми з програмами, які здійснює Міністерство охорони здоров‘я України та неурядова організація, а, з іншого боку, менші проблеми з проектом, який координує Фонд розвитку ООН. Проте головна відповідальність за ефективність міжнародної допомоги лежить на віце-прем‘єру України Дмитру Табачникові, який координує боротьбу з епідемією в Україні, наголосив Йон Ліден.

В Україну раніше перерахували сім з половиною мільйонів доларів на боротьбу зі СНІДом, але там витратили лише 740 тисяч доларів із цих грошей. "Україна суттєво відстає від запланованих показників запобігання епідемії та допомоги інфікованим,"- вважають у Женеві та кажуть, що шукатимуть нових українських партнерів.

За офіційними даними, в Україні інфіковано вірусом імунодефіциту людини 60 тисяч осіб. Але фахівці ООН вважають, що насправді ця цифра у десять раз більша, а темпи поширення СНІДу в Україні найвищі у Європі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG