Доступність посилання

ТОП новини

Національна спілка журналістів і Гільдія головних редакторів засобів масової інформації вважають рішення Шевченківського районного суду Києва про призупинення випуску газети "Сільські вісті" провокаційним


-- no author -- Про це йдеться у спільній заяві Спілки журналістів і Гільдії. "Вони хлюпнули каністру бензину у ледь тліючу жарину проблем історії україно-єврейських стосунків. Адже той факт, що єврейська громада закриває в Україні загальнонаціональну газету з найбільшим тиражем, не сприятиме порозумінню між нашими народами... Рішення суду не можна розцінити інакше як велику провокацію", - зазначається в заяві.

Про це йдеться у спільній заяві Спілки журналістів і Гільдії.

"Вони хлюпнули каністру бензину у ледь тліючу жарину проблем історії україно-єврейських стосунків. Адже той факт, що єврейська громада закриває в Україні загальнонаціональну газету з найбільшим тиражем, не сприятиме порозумінню між нашими народами... Рішення суду не можна розцінити інакше як велику провокацію", - зазначається в заяві.

Спілка журналістів і Гільдія вважають дивним, що рішення суду стосувалося газети, а не книги і її автора професора Міжрегіональної академії керування персоналом Василя Яременка.

Наприкінці січня Шевченківський райсуд Києва за позовом Єврейського антифашистського комітету ухвалив рішення призупинити вихід газети. Комітет обвинуватив газету в розпаленні міжнаціональної ворожнечі, ґрунтуючись на опублікованих газетою статтях професора Василя Яременка про проблеми євреїв в Україні.
XS
SM
MD
LG