Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч лідерів парламентських фракцій з Президентом України щодо розблокування роботи парламенту завершилась безрезультатно


-- no author -- Більшість і меншість не змінили свого бачення виходу з кризової ситуації. Опозиція наполягає на скасуванні результатів “голосування руками” проекту політреформи, яке відбулося 24 грудня, і вимагає провести повторне голосування. Більшість категорично проти.

Більшість і меншість не змінили свого бачення виходу з кризової ситуації. Опозиція наполягає на скасуванні результатів “голосування руками” проекту політреформи, яке відбулося 24 грудня, і вимагає провести повторне голосування. Більшість категорично проти.

Після зустрічі лідер блоку “Наша Україна Віктор Ющенко сказав: “На жаль, була складна дискусія про сам механізм, але, мені здається, настрій є дуже песимістичний з результатів зустрічі, що була щойно проведена. Як бачилась до цього процедура рішення – через політичну угоду, яка повинна бути досягнута в стінах парламенту, так вона і бачиться зараз”.

Говорить голова Комуністичної партії України Петро Симоненко: “Кінцевий результат сьогоднішньої зустрічі: хто з чим прийшов, той з тим і пішов, бо взагалі ця зустріч за бажанням тих, хто блокував проведення демократичного обговорення змісту проекту змін до Конституції і хто заблокував це, не передбачав, щоб ця розмова дала конкретний результат”.

З кінця грудня 2003 року блок партій "Наша Україна", блок Юлії Тимошенко і Соціалістична партія блокували роботу парламенту, вважаючи незаконним голосування руками з проекту політреформи, який передбачає обрання Президента Верховною Радою з 2006 року.

5-та сесія парламенту має розпочатися завтра.
XS
SM
MD
LG