Доступність посилання

ТОП новини

Влада Донеччини вимагає від роботодавців збільшення зарплат.


Сергій Гармаш Влада Донеччини вимагає від роботодавців збільшення зарплат.

Донецьк, 2 лютого 2004 - На 20 % планується збільшити середню зарплату на Донеччині в поточному році. Ця мета названа пріоритетною, бо від її виконання залежатиме не тільки добробут мешканців регіону, але й наповнення місцевих бюджетів та пенсійного фонду.

Соціальним, назвав бюджет області поточного року перший заступник голови Донецької обладміністрації Василь Джарти. За його словами бюджет Донеччини в цьому році на 360 мільйонів, або на 19%, перевищує минулорічний. Це дало змогу на 30% збільшити фінансування програм соціального захисту людей.

“У нас є можливість збільшення зарплати бюджетним організаціям, ми практично можемо виплатити пільги та субсидії відповідно законодавству. Питання лише в тому, як ми будемо працювати в цьому році”.

Ця інформація прозвучала під час так званого соціального звіту, коли керівництво Донецької області, на прес-конференції що транслювалась у прямому ефірі, звітувало про роботу минулого року та плани на поточний рік. А у планах обласної адміністрації - збільшити середньомісячну заробітну плату майже на 20 % та довести її таким чином до 657 грн., а середньомісячна пенсія має зрости на 32% і скласти 222 грн. Останні цифри голова адміністрації області Анатолій Близнюк поставив у пряму взаємозалежність, бо пенсійний фонд, як відомо, наповнюється відрахуваннями із заробітної плати.

У зв‘язку з цим і сесія обласної ради Донеччини минулої п‘ятниці ухвалила звернення до працедавців області: “Від Вашої доброї волі платити робітникам більше залежить перед усім наповнення бюджетів міст та районів. А це робота лікарень, якість знань, які отримують наші діти у школах, здоров‘я наших стариків, стан доріг та безпека на вулицях. Від того, якою буде зарплата у мешканців регіону залежить і його і ваша пенсія завтра”.

Таким чином донецька влада намагається компенсувати можливі втрати місцевих бюджетів від введення 13% податку на прибутки громадян. Після цього кроку регіони стали залежними від рівня зарплати своїх робітників. Тож пріоритетними напрямками роботи на Донеччині названі підвищення рівня заробітної плати та виведення її із тіні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG