Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг дрібних підприємців у Симферополі.


Володимир Притула Мітинг дрібних підприємців у Симферополі.

Симферополь, 4 лютого 2004 - У Симферополі відбувся мітинг представників дрібного бізнесу, яких підтримали місцеві пенсіонери. Понад 2 тисячі осіб на акції протесту біля стін кримського уряду вимагали від українського керівництва перегляду пенсійної реформи і негайного ухвалення закону про спрощену систему оподаткування для малого бізнесу.

Учасники мітингу, організованого Громадською колегією об’єднань підприємців Криму і Кримським представництвом блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” заявили, що українська і кримська влада тисне на малий і середній бізнес. Каже голова Громадської колегії Владислав Хмеловський: “Ми бачимо сьогодні реальну ситуацію, коли держава своїми непродуманими діями знищує малий бізнес. Я хочу, щоб ви знали, що між нами і ними сьогодні велика прірва у розумінні наших проблем”.

Його оцінки підтримав голова Спілки підприємців і працедавців Криму Олександр Дудко, який наголосив, що учасники мітингу не хочуть працювати в “тіні” чи під якимось дахом: “Ми вимагаємо нормальних законів, які ми хочемо виконувати, ми хочемо платити внески у Пенсійний фонд, ми хочемо платити податки до бюджету, тому що від цього залежать і школи, і лікарні, і благоустрій наших міст. Але ми хочемо платити те, що можливо і за твердими законами, які не змінюються щорічно, мінімум діятимуть років 25. Ми не хочемо бути поза законом!” Він також звинуватив кримський уряд у відмові вести діалог з дрібним і середнім бізнесом.

Учасники мітингу ухвалили звернення до народних депутатів України з вимогою ухвалити також закон про єдиний соціальний страховий внесок зі ставкою не більше 16% і заявили, що залишають за собою право організувати всекримський страйк, якщо влада до них не прислухається. Втім міністр економіки Криму Володимир Куліш, який був присутній на цій акції протесту, великого зацікавлення до такого діалогу не проявив, хоч і не відмовлявся від нього: “Ці узагальнені вимоги ми зараз вивчаємо і своє ставлення до них висловимо, надіславши звернення до уряду України і до Верховної Ради. Але, звичайно, ці питання вирішуються не на мітингах. Цей мітинг – це просто демонстрація свого ставлення до того, що в державі змінилися правила ведення бізнесу”.

Дрібні підприємці тим часом готуються до нових акцій протесту, наступна планується на середину лютого. Тоді вони пікетуватимуть Верховну Раду Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG