Доступність посилання

ТОП новини

Родичі загиблих іспанських миротворців, які розбилися на українському літаку ЯК-42, вимагають від української авіакомпанії компенсації на суму 12,5 мільйонів євро


-- no author -- Позов пред’явлений компанії “Українські Середземноморські лінії”, яка була власником літака. Іспанські фахівці стверджують, що трагедія стала наслідком порушень технічних норм і людських помилок, які допустила українська авіакомпанія.

Про це інформують українські агентства з посиланням на Національне радіо Іспанії.

Трагедія сталася у травні минулого року в Туреччині. Під час польоту за рейсом Бішкек - Сарагоса у рамках контракту ООН літак врізався у гору. Загинули 74 людини, які перебували на борту.

Тепер родичі загиблих миротворців подали позов до суду в іспанському місті Сарагосі з вимогою про компенсацію за завдану їм моральну, економічну і матеріальну шкоду. Позов пред’явлений компанії “Українські Середземноморські лінії”, яка була власником літака. Іспанські фахівці стверджують, що трагедія стала наслідком порушень технічних норм і людських помилок, які допустила українська авіакомпанія.

Прес-секретар авіакомпанії Тетяна Гненна в інтерв’ю радіо “Свобода” сказала, що офіційно компанія не поінформована про цей позов. А подібні повідомлення у ЗМІ називають провокацією, оскільки за словами прес-секретаря, розслідування катастрофи ще не завершене, і говорити про винуватців трагедії зарано.
XS
SM
MD
LG