Доступність посилання

ТОП новини

Президент корпорації Вільна Європа – радіо Свобода Томас Дайн гостро скритикував рішення нового керівництва телерадіоорганізації "Довіра" про вилучення з мережі "Довіри" з 17 лютого передач української служби радіо "Свобода"


-- no author -- За словами Дайна, "це політичний крок проти демократії, проти свободи слова і свободи преси. Це крок проти радіо «Свобода», який вкотре демонструє, що політичне керівництво України не спроможне жити у відкритому суспільстві і змушене «контролювати» медія, як це було в добрі старі часи Радянського Союзу", - заявив президент корпорації радіо Вільна Європа – радіо Свобода Томас Дайн.

За словами Дайна, "це політичний крок проти демократії, проти свободи слова і свободи преси. Це крок проти радіо «Свобода», який вкотре демонструє, що політичне керівництво України не спроможне жити у відкритому суспільстві і змушене «контролювати» медія, як це було в добрі старі часи Радянського Союзу", - заявив президент корпорації радіо Вільна Європа – радіо Свобода Томас Дайн.

Нагадаю, що сьогодні на адресу директора української служби радіо "Свобода" Олександра Народецького надійшов лист від першого заступника директора телерадіоорганізації "Довіра" Валентина Резниченка, в якому він повідомив, що у зв"язку зі структурними змінами, а також зміною програмної концепції мовлення на Довірі, передачі радіо Свобода, починаючи з 17 лютого цього року, будуть вилучені з мережі Довіри. За словами Резниченка, передачі української служби радіо Свобода не вписуються у цю нову концепцію.

За словами директора відділу маркетінгу і розміщення програм Бюро закордонного мовлення Сполучених Штатів Америки Енвера Сафіра, Довіра свого часу підписала контракт з Бюро закордонного мовлення Сполучених Штатів Америки, а не з корпорацією Радіо "Вільна Європа"- Радіо "Свобода". Згідно з умовами цієї угоди, Довіра зобов"язана попередити Бюро про рішення припинити мовлення української служби радіо "Свобода" за тридцять днів до запланованої дати розірвання контракту.
XS
SM
MD
LG