Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Київ не вважає за необхідне призначати двох нових представників України у тимчасовій адміністрації в Іраку


-- no author -- Як пояснив журналістам міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, тимчасова адміністрація Іраку згортає свою діяльність, тому що влітку влада в країні має перейти до постійного місцевого уряду. На думку міністра, нові люди не встигнуть долучитися до справ за цей термін, тому зараз немає сенсу наполягати на двох посадах.

Як пояснив журналістам міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, тимчасова адміністрація Іраку згортає свою діяльність, тому що влітку влада в країні має перейти до постійного місцевого уряду. На думку міністра, нові люди не встигнуть долучитися до справ за цей термін, тому зараз немає сенсу наполягати на двох посадах.

У серпні минулого року представником України у тимчасовому коаліційному уряді Іраку був призначений Сергій Ханенко. Раніше Україна заявляла про бажання мати 3 представників.

За словами Костянтина Грищенка, першочергове завдання для України – поновити своє посольство в Іраку. Це має відбутися у найближчі тижні, сказав міністр закордонних справ.
XS
SM
MD
LG