Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні лідери фракцій і груп Верховної Ради провели погоджувальну раду і обговорили наміри підписання угоди з конституційної реформи


-- no author -- За словами спікера Володимира Литвина, 10 лідерів фракцій і груп погодилися з текстом документа. Представник фракції “Наша Україна” Віктор Пинзеник заявив, що фракція не підпише угоди в тому вигляді, який підготувала спеціальна робоча група, оскільки він не забезпечує легітимності голосування з політреформи. Депутат Пинзеник повідомив, що “Наша Україна підготувала свій варіант домовленості.

За словами спікера Володимира Литвина, 10 лідерів фракцій і груп погодилися з текстом документа. Представник фракції “Наша Україна” Віктор Пинзеник заявив, що фракція не підпише угоди в тому вигляді, який підготувала спеціальна робоча група, оскільки він не забезпечує легітимності голосування з політреформи. Депутат Пинзеник повідомив, що “Наша Україна підготувала свій варіант домовленості.

Віктор Пинзеник: “Ми дали свою версію політичної угоди, яку ми готові розглядати як робочий варіант для підписання. Перший момент цієї угоди передбачає прийняття спеціального законодавчого акту, який би врегульовував процедуру розгляду і внесення змін до Конституції. Крім того, складовими елементами цієї угоди є закон про засоби масової інформації, який передбачає можливості доступу опозиції до ЗМІ, закон про реєстр виборців, закон про всеукраїнський референдум, закон про регламент Верховної Ради України.”

Відмовилась від підписання угоди і фракція Юлії Тимошенко. Спікер Володимир Литвин заявив, що треба дійти консенсусу стосовно цієї угоди і повідомив, що чергове засідання з підготовки документу відбудеться завтра.
XS
SM
MD
LG