Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України заявляє про неприйнятність вимоги щодо контролю за проведенням експертизи у справі Георгія Гонгадзе


-- no author -- За повідомленням прес-служби, Генеральна прокуратура розглянула лист-звернення представників п''ятьох журналістських об''єднань, які висловили бажання здійснювати контроль за проведенням експертиз у справі Г.Гонгадзе.

За повідомленням прес-служби, Генеральна прокуратура розглянула лист-звернення представників п''ятьох журналістських об''єднань, які висловили бажання здійснювати контроль за проведенням експертиз у справі Г.Гонгадзе.

У прес-службі повідомили, що під час розслідування у даній кримінальній справі Генпрокуратура суворо дотримується вимог Конституції України та чинного кримінально-процесуального законодавства України. На сьогодні законодавство України не передбачає громадської форми контролю за проведенням досудового слідства або окремих слідчих дій. Результати експертизи будуть оприлюднені у встановленому чинним законодавством порядку.

6 лютого цього року Інститут міжнародної інформації, Національна спілка журналістів Великобританії, "Репортери без кордонів", Міжнародна федерація журналістів та організація "Артикль 19" звернулися до Генпрокуратури з побажанням організувати систему прозорого громадського контролю над новою експертизою записів Миколи Мельниченка.
XS
SM
MD
LG