Доступність посилання

ТОП новини

Заборонити Комуністичну партію, прибрати пам’ятник Леніну з центрального майдану Симферополя і встановити на його місці пам’ятний знак жертвам депортації та політичних репресій зажадали учасники мітингу, що пройшов під стінами кримського уряду


-- no author -- Мітинг організований симферопольським регіональним меджлісом у пам’ять кримськотатарського громадського і політичного діяча Номана Челебі-Джихана. Учасники акції протесту ухвалили резолюцію, в якій закликали центральну і республіканську владу відновити „права і свободи корінного кримськотатарського народу”, ухваливши закон про його реабілітацію.

Мітинг організований симферопольським регіональним меджлісом у пам’ять кримськотатарського громадського і політичного діяча Номана Челебі-Джихана. Учасники акції протесту ухвалили резолюцію, в якій закликали центральну і республіканську владу відновити „права і свободи корінного кримськотатарського народу”, ухваливши закон про його реабілітацію.

Номан Челебі-Джихан був головою 1-го Курултаю кримськотатарського народу, муфтієм Криму, керівником Кримського мусульманського виконавчого комітету, поетом і публіцистом. Слова його вірша „Ант еткенмен” („Я поклявся”) стали національним гімном кримських татар. 23 лютого 1918 року Номан Челебі-Джихан був убитий комуністами у Севастополі.
XS
SM
MD
LG