Доступність посилання

ТОП новини

На сході Польщі випав сніг оранжевого кольору.


Володимир Павлів На сході Польщі випав сніг оранжевого кольору.

Варшава, 23 лютого 2004 - У неділю на сході Польщі випав сніг оранжевого кольору. Спочатку мешканці одного з сіл цього регіону були переконані в тому, що це робота якогось жартівника. Проте, коли стало відомо, що в значній частині регіону випав сніг незвичного кольору, мешканцям стало не до сміху.

Коли несподіванка переросла в занепокоєння, серед місцевого населення почався пошук винних у цій начебто й природній аномалії. Першим, найбільш очевидним винуватцем стала хмара, котра принесла сніг. А позаяк регіон є прикордонним і межує з Україною, то швидко склалася думка, що хмара є радіоактивною і прийшла з України.

Регіональна влада оперативно створила антикризовий штаб, до складу якого увійшли представники служб різного характеру. Прикордонники та пожежники роз”їхалися по всіх закутках регіону, щоб попередити місцеве населення, що до з”ясування того, чи існує загроза, краще використовувати до вжитку лише мінеральну воду. Служба охорони зовнішнього середовища вислала своїх співробітників, щоб вони взяли пробу кольорового снігу і провели його хімічний аналіз. Після перших же аналізів було встановлено, що оранжева субстанція не має в собі жодних токсичних речовин, про що повідомив представник антикризового штабу Анджей Палка:

Говорить Анджей Палка: Проведені аналізи, з котрих однозначно виникає, що це не були якісь хімічні чи загрозливі для життя субстанції. Вони не загрожують ані здоров”ю, ані життю мешканців.

Однак, серед мешканців напруга спала лише у понеділок, коли санітарні служби остаточно повідомили, що оранжевого кольору снігові додав пісковий пил. Польські вчені не виключають, що цей пил міг під час піщаної бурі піднятися аж до хмар, котрі і принесли його до Польщі, можливо навіть з далекої африканської пустелі Сахари.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG