Доступність посилання

ТОП новини

Редакція газети “Сільські вісті” подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду міста Києва


-- no author -- На запитання кореспондента радіо “Свобода”, коли буде розглядатися справа в суді другої інстанції, головний редактор “Сільських вістей” Василь Грузін сказав: “А це вже коли суд вирішить. Ми хотіли б також знати”.

Наприкінці січня суд виніс ухвалу закрити газету за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, надрукувавши низку статей професора Василя Яременка про проблеми євреїв в Україні.

На запитання кореспондента радіо “Свобода”, коли буде розглядатися справа в суді другої інстанції, головний редактор “Сільських вістей” Василь Грузін сказав: “А це вже коли суд вирішить. Ми хотіли б також знати”.

Кореспондент: “А цей термін якось регулюється?»

Василь Грузін: “Регулюється тим, наскільки суд завантажений.”

Кореспондент: “Газета поки що виходить?»

Василь Грузін: “Виходить і буде виходити до рішення суду. А рішення суду потім скаже: продовжувати чи не продовжувати, і як там буде”.

Василь Грузін вважає, що у справі допущена низка юридичних помилок щодо визначення позивачів і відповідачів. За позовом Міжнародного антифашистського комітету її мала б розглядати Генпрокуратура. Він продовжив: “Прокуратура відмовила їм. Вони подалися тоді в суд - суд прийняв. Це перше. Друге, вони не мали права подавати саме на редакцію, бо можна подавати тільки на конкретних виконавців, на конкретних людей”.
XS
SM
MD
LG