Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна журналістська організація "Репортери без кордонів", яка готує звіт за минулий рік, відзначає погіршення стану свободи слова в Україні


-- no author -- Про це в інтерв''ю "Німецькій хвилі" повідомила голова українського представництва цієї організації – Інституту масової інформації - Алла Лазарева.

Про це в інтерв''ю "Німецькій хвилі" повідомила голова українського представництва цієї організації – Інституту масової інформації - Алла Лазарева.

Новий звіт "Репортерів без кордонів" буде жорсткішим за попередній через збільшення кількості випадків насильства проти журналістів (побиття і залякування) та посилення підконтрольності українських медіа. Цензура телеефіру зводиться не лише до однобічного висвітлення подій, а й до замовчування та ігнорування особливо скандальних історій, в яких фігурують представники владної верхівки.

Разом з тим, за словами А.Лазаревої, упродовж минулого року не вчинено промовисто політичних убивств журналістів.

А.Лазарева зазначає, що на подібні критичні звіти влада реагує письмовими обіцянками розібратися з недоліками. Однак, на її думку, така поведінка швидше є імітацією діалогу, оскільки й досі не розкрито жодного резонансного злочину.
XS
SM
MD
LG