Доступність посилання

ТОП новини

Українські літератори продовжують боротися з неписьменністю українських урядовців


-- no author -- Після акції “Рукописи горять”, цього разу письменники і видавці вже розробили спеціальний законопроект. Документ зобов’язує членів уряду щонайменше раз на рік читати хоча б одну українську книжку або відвідувати український концерт. Приводом до такого кроку стало збільшення ПДВ на українську книжку.

Після акції “Рукописи горять”, цього разу письменники і видавці вже розробили спеціальний законопроект. Документ зобов’язує членів уряду щонайменше раз на рік читати хоча б одну українську книжку або відвідувати український концерт. Приводом до такого кроку стало збільшення ПДВ на українську книжку.

“Цей законопроект не є жартом”, - говорить один з учасників акції, письменник Василь Шкляр. Однак він песимістично дивиться на можливість ухвалення такого документа: Василь Шкляр: “Наш парламент навіть відмовився ухвалити постанову про відзначення 190-ї річниці Тараса Шевченка на державному рівні, то яка може бути мова про ухвалення такого закону! Пан Табачник каже, що письменники палять рукописи - це, мовляв, фашизм. Ми кажемо, що не спалюємо книжки, ми тільки показуємо, що вони, наші урядовці, роблять. Вони довели до того, що книжка не доходить до нашого читача. Якщо вона не доходить до читача, то вона і горить”.
XS
SM
MD
LG