Доступність посилання

ТОП новини

<font color="red">Закриття радіо “Континент”: реакція ЄС і Міжнародної федерації журналістів.</font>


Славко Волинський Закриття радіо “Континент”: реакція ЄС і Міжнародної федерації журналістів.

Брюссель, 4 березня 2004 року.

Закриття радіостанції “Континент”, яка погодилась ретранслювати програми радіо “Свобода” на своїх частотах, викликала негативну реакцію з боку Європейського союзу щодо створення перепон діяльності радіо “Континент”. Цей факт також не обійшов увагою Міжнародну федерацію журналістів.

Звістка про конфіскацію техніки і арешт приміщення української короткочастотної радіостанції “Континент” блискавично облетіла міжнародні організації ЄС. І вже нині під час ранкового брифінгу в Європейській комісії асистент комісара ЄС у справах зовнішньої політики Емма Удвін зробила відповідну заяву:

“Mої колеги в Брюсселі та наша делегація уважно стежать за цими подіями. Одна річ є абсолютно ясною: ми будемо різко засуджувати будь-які спроби придушити свободу медій в Україні. Свобода засобів масової інформації - це один із пріоритетів, які ми обговорюємо з українською владою під час усіх зустрічей. Зараз ми ще збираємо всю необхідну інформацію у цій справі, перед тим, як зробити конкретну заяву. Це є елементарні цінності, пріоритетні справи, які завжди присутні в нашому діалозі з Україною. Свобода медій, права людини, демократія - це теми, які завжди присутні в цьому діалозі й мають вплив на наші стосунки”.

А представник Міжнародної федерації журналістів Роберт Шоу в інтерв’ю для радіо “Свобода”, на думку відомого політолога Джона Палмера, зробив ще різкішу заяву стосовно захисту прав станцій радіомовлення в Україні.

«Це вже край, потрібне втручання ООН», - сказав директор інституту у справах європейської політики Джон Палмер.

А ось що говорить у цьому контексті Роберт Шоу: “Так. Міжнародна федерація журналістів володіє спеціальним статусом в Організації Об’єднаних Націй, і ми тісно співпрацюємо в багатьох сферах, зокрема напряму тісно співпрацюємо з Кофі Аннаном, Генсеком ООН, стосовно безпеки журналістів у конфліктних зонах, а також щодо безпеки журналістів у країнах колишнього Радянського Союзу і зокрема в Україні”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG