Доступність посилання

ТОП новини

У Відні сьогодні на закритому засіданні керівників Міжнародного агентства з атомної енергії обговорювали питання про ядерну програму Ірану


-- no author -- Представник МАГАТЕ Мелісса Флемінґ після засідання заявила: «Надзвичайно важливо, щоб Іран співпрацював з МАГАТЕ і надавав нам всю необхідну для проведення інспекцій і розслідування інформацію. Не менш важливо, щоб країни, котрі поставляють Тегерану обладнання і технології для ядерних розробок, дозволили нам взяти пробу ґрунту для порівняння з тими, що були взяті в Ірані, де були виявлені сліди збагаченого урану.

Представник МАГАТЕ Мелісса Флемінґ після засідання заявила: «Надзвичайно важливо, щоб Іран співпрацював з МАГАТЕ і надавав нам всю необхідну для проведення інспекцій і розслідування інформацію. Не менш важливо, щоб країни, котрі поставляють Тегерану обладнання і технології для ядерних розробок, дозволили нам взяти пробу ґрунту для порівняння з тими, що були взяті в Ірані, де були виявлені сліди збагаченого урану.

«Іранське досьє» можна буде закрити тільки після того, як ми будемо впевнені, що володіємо усією інформацією про ядерні розробки Ірану – учорашні і нинішні».

Сполучені Штати звинувачують Тегеран у таємній розробці ядерної зброї і домагаються запровадження санкцій проти Ірану.
XS
SM
MD
LG