Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні профспілки шоковані викраденням сина голови спілки вільних профспілок України.


Марія Щур Міжнародні профспілки шоковані викраденням сина голови спілки вільних профспілок України.

Прага, 10 березня 2004 – Міжнародна конфедерація вільних профспілок розцінює напад на сина голови Конфедерації Вільних Профспілок України Михайла Волинця «політично вмотивованим» і висловлює занепокоєння з приводу безпеки українських членів профспілок та їхніх родин. Нагадаємо, що у неділю 7 березня Андрія Волинця викрали і сильно побили люди, одягнені в міліцейську форму. У важкому стані він нині перебуває у лікарні.

Міжнародна конфедерація вільних профспілок була обурена тим, що сталося в Україні із сином голови української профспілки. На думку міжнародної організації, яка об’єднує понад 150 мільйонів людей у 152 країнах світу, включно з Україною, викрадення сина Михайла Волинця пов’язане із його профспілковою діяльністю. Воно сталося відразу після того, як Конфедерація Вільних Профспілок України провела прес-конференцію, в якій мовилося про «життя і смерть демократії» в Україні та серйозні порушення прав профспілок. На думку організації, штаб квартира якої є в Брюсселі, це є спробою переслідування та залякування голови профспілки та незалежних профспілок взагалі.

У своєму листі до голови українського уряду Віктора Януковича Генеральний Секретар міжнародної конфедерації профспілок наголошує, що організація уже звертала увагу уряду на порушення прав профспілок в Україні. Тож цей випадок, на думку міжнародних профспілок, свідчить про ескалацію насильства проти профспілкових лідерів.

Міжнародна конфедерація профспілок закликає український уряд забезпечити повагу до закону та безпеки громадян і особливо профспілкових лідерів. Поки що ж організація покладає всю відповідальність за безпеку родини Михайла Волинця на український уряд і вимагає розслідування цієї справи.

Сам Михайло Волинець вважає напад на свого сина намаганням влади тиснути на нього, як на опозиційного депутата. У вівторок Блок Юлії Тимошенко, до якого входить Михайло Волинець, закликав правоохоронні органи розслідувати справу, а особисто Президента Леоніда Кучму та прем’єр-міністра Віктора Януковича використати усі свої повноваження і припинити переслідування громадян.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG