Доступність посилання

ТОП новини

Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив склад нового уряду Росії.


Віталій Портников Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив склад нового уряду Росії.

Москва, 10 березня 2004 року.

Президент Росії В.Путін підкреслив: у разі, якщо його оберуть новим керівником РФ, процедура відставки уряду буде суто технічною.

В перемозі В.Путіна на президентських виборах практично ніхто не має сумнівів. Так що вже зараз можна говорити про новий склад російського уряду, що його очолив прем’єр-міністр Михайло Фрадков.

З кількісної точки зору є цікавим, що в уряді буде тільки один віце-прем’єр, а це колишній перший віце-спікер Державної Думи О.Жуков, а замість 30 міністерств буде 17.

А тепер про найбільш цікаві відставки і призначення.

Сенсаційним стало призначення нового керівника апарату уряду. Це перший заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак. До цього часу керівник апарату уряду, як правило, був креатурою прем’єр-міністра, а не президента.

Ситуація, можна сказати, змінилася, хоча разом із цим спостерігачі підкреслюють: адміністрація, з якої піде Д.Козак, буде значно послабленою - в ній може посилитися крило так званих силовиків.

Також є досить цікавим те, що призначено нового міністра закордонних справ РФ. Це колишній представник РФ при ООН Сергій Лавров. А от міністр закордонних справ І.Іванов став секретарем Ради безпеки Росії. Цього портфелю позбувся В.Рушайло, колишній міністр внутрішніх справ РФ.

Віце-прем’єри, які не увійшли до уряду, відігравали досить серйозну роль в попередньому Кабінеті, Кабінеті М.Касьянова.

Насамперед треба сказати про колишнього губернатора Санкт-Петербургу Володимира Яковлєва, а також про автора адміністративної реформи Б.Альошина, який ще кілька днів тому був впевнений, що він продовжить займатися адміністративною реформою.

Однак інші ключові міністри свої портфелі зберегли. Це, насамперед, міністр внутрішніх справ Р.Нургалієв, який вже був виконуючим обов’язки міністра після відставки Б.Гризлова, міністр оборони РФ С.Іванов, міністр економічного розвитку Г.Греф, міністр з надзвичайних ситуацій С.Шойгу, а також міністр фінансів О.Кудрін.

Виконуючий обов’язки прем’єр-міністра після відставки М.Касьянова В.Христенко став міністром, величезного тепер, Міністерства промисловості і енергетики.

Ось такими є головні призначення у новому Кабінеті М.Фрадкова.

Деякі посади ще залишися вакантними. Можливо, нових міністрів призначать вже після виборів президента Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG