Доступність посилання

ТОП новини

Понад 200 кримських татар виступили з вимогою переглянути карні справи, порушені міліцією у грудні минулого року за фактами блокування доріг у селищі Партеніт


-- no author -- Кримські татари передали керівництву міліції клопотання з проханням об’єднати в одну 3 карні справи, порушені за фактами самозахоплення репатріантами землі біля Партеніта, перекриття ними і російськомовними мешканцями доріг у селищі. Кримські татари заявили про дискримінацію їх за національною ознакою, оскільки на допити та інші процедурні слідчі дії правоохоронці викликають лише кримських татар.

Кримські татари передали керівництву міліції клопотання з проханням об’єднати в одну 3 карні справи, порушені за фактами самозахоплення репатріантами землі біля Партеніта, перекриття ними і російськомовними мешканцями доріг у селищі. Кримські татари заявили про дискримінацію їх за національною ознакою, оскільки на допити та інші процедурні слідчі дії правоохоронці викликають лише кримських татар.

Торік у грудні група раніше депортованих з Партеніта громадян та їхніх нащадків самовільно зайняли земельну ділянку на околиці селища, на яку претендував один із депутатів кримського парламенту. Останній ініціював акцію протесту місцевих російськомовних мешканців, які перекрили на кілька годин усі в’їзди до Партеніта.
XS
SM
MD
LG