Доступність посилання

ТОП новини

Відомому науковцеві та перекладачеві заборонили прочитати лекцію з теорії перекладу перед студентами Прикарпатського університету.


Іван Костюк Відомому науковцеві та перекладачеві заборонили прочитати лекцію з теорії перекладу перед студентами Прикарпатського університету.

Івано-Франківськ, 17 березня 2004 - Членові Центрального проводу Української республіканської партії “Собор”, науковцеві та перекладачеві Максимові Стрісі заборонили прочитати лекцію перед студентами Прикарпатського університету. Аналогічний виступ напередодні науковець мав у Львівському університеті. Максим Стріха наголошує, що зміст лекції жодним чином не був пов’язаний з політикою. Відвідини ж Прикарпаття Максимом Стріхою були переважно пов’язані якраз з його діяльністю в блоці опозиційних політичних сил.

На зустрічі з представниками засобів масової інформації Прикарпаття член Центрального проводу Української республіканської партії “Собор” науковець та перекладач Максим Стріха, оцінюючи політичну ситуацію в державі напередодні президентських виборів, заявив: “На сьогодні вже складені списки всіх виборців зі вказанням конкретного місця проживання. Виокремлені групи, на які можливий безпосередній адміністративний вплив. Це бюджетники, силовики, бізнесмени, криміналітет. Так само виділені групи тих людей, голоси яких можуть купуватися”. Максим Стріха наголосив, що зараз відомо з достовірних джерел, що голос виборця представниками провладних політичних структур оцінюватиметься від 20 до 50 гривень. Саме така тактика виправдала себе, на його думку, на минулих парламентських виборах. Для того, щоб протистояти цинічним крокам влади, яка, без сумніву, всіма методами боротиметься за свого кандидата в Президенти, Максим Стріха ще раз наголосив, що опозиції необхідно об’єднати свої зусилля. Він вважає, що роз’яснювальна робота серед населення з боку опозиції зараз є неефективною. Лідер “Нашої України” Віктор Ющенко несе персональну відповідальність за те, що майбутні виборці недоотримують необхідної інформації. Натомість вони отримують всю інформацію з провладних телевізійних каналів. В опозиції, на переконання Максима Стріхи, є привід для занепокоєння, зокрема цим перейнятий провід Української республіканської партії “Собор”: “Сьогодні нас дуже непокоїть, що певне вузьке коло оточення Віктора Андрійовича штовхає його на такий позапартійний сценарій, наголошуючи, що ти такий один, сильний, потужний. Тобі не потрібні ще партії для перемоги. Треба створити якесь широке позапартійне об’єднання. На наше переконання, це контрпродуктивний шлях, який тягне за собою високий ризик поразки”. На завершення Максим Стріха наголосив, що ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Віталій Кононенко заборонив йому прочитати лекцію з теорії перекладу, хоча це було заздалегідь домовлено. А сама філологічна лекція не мала жодного стосунку до його політичної діяльності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG