Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибули закордонні фахівці, щоб провести нову експертизу записів майора Миколи Мельниченка


-- no author -- Кабінет міністрів виділив на нове дослідження записів 850 тисяч гривень. Міжнародні журналістські організації заявили про бажання здійснювати громадський контроль за експертизою. Але Генеральна прокуратура їм відмовила, наполягаючи на тому, що це суперечить українському законодавству.

Це сьогодні підтвердила речниця Генеральної прокуратури Оксана Соколова. За деякими повідомленнями, приїхали двоє спеціалістів з фоноскопії із Росії і один із Литви.

На запитання радіо “Свобода”, звідки приїхали експерти, Оксана Соколова відповіла так: "Я зараз не можу повідомити цю інформацію. У мене є інформація про те, що це дійсно приїхала група експертів. З ними дійсно зараз працюють люди, які ведуть розслідування по цій справі. Поки ніякої іншої інформації я не маю. Я думаю, що це все подробиці і якщо там якесь джерело називає, можливо воно так і є, я не буду нічого стверджувати. Я тут не бачу чогось принципового, звідки експерти. Головне – результат, який буде досягнуто і який ми оприлюднимо, коли будемо його мати".

За кордоном уже проводили кілька експертиз записів Миколи Мельниченка. Зокрема, Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів підтвердило автентичність розмови, з якої випливає, що Президент України давав згоду на продаж радарних систем "Кольчуга" до Іраку. Проте влада у Києві наполягає на тому, що розмови Президента Кучми були сфальсифіковані.

Кабінет міністрів виділив на нове дослідження записів 850 тисяч гривень. Міжнародні журналістські організації заявили про бажання здійснювати громадський контроль за експертизою. Але Генеральна прокуратура їм відмовила, наполягаючи на тому, що це суперечить українському законодавству.
XS
SM
MD
LG