Доступність посилання

ТОП новини

ЄС карає “Міcrosoft”.


Славко Волинський ЄС карає “Міcrosoft”.

Брюссель, 24 березня 2004 - Европейська Комісія звинуватила корпорацію “Mіcrosoft” у тому, що вона порушує антимонопольне законодавство Євросоюзу і оштрафувала компанію на 613 мільйонів доларів. У заяві антимонопольної комісії зазначено, що “Microsoft” фактично прибрав до рук увесь Європейський комп’ютерний ринок своєю системою “Windows”, витіснивши майже всіх конкурентів.

У документі також мовиться, що, "оскільки порушення продовжуються, не зважаючи на попередні зауваження до “Міcrosoft” з боку Європейського Союзу, ЄС також вимагає від американської компанії внести низку змін у виготовлення продукції і способів її постачання на Європейський ринок".

"Євросоюз визначив терміни американській комп’ютерній компанії “Міcrosoft”, щоб вона протягом двох місяців внесла зміни до програми “Windows”. Які саме, пояснив нині журналістам Комісар Єврокомісії Маріо Монтімонті:

“Ми просимо “Міcrosoft”, щоб він надав необхідну інформацію, для забезпечення товарам конкурентів сумісність з домінуючими оперативними системами “Міcrosoft”. Ми також звертаємось до “Міcrosoft”, щоб він постачав на ринок комп’ютерну версію “Windows” без програми “Медіа-плеєр”.

У заяві Єврокомісії також мовиться, що “домінуючі на комп’ютерному ринку компанії повинні нести особливу відповідальність і вести свій бізнес таким чином, щоб не створювати перепон для вільної конкуренції, щоб їхня діяльність не завдавала збитків користувачам. Нинішнє рішення, зазначено в документі, повинне відновити умови для справедливої конкуренції на медіа-комунікаційних ринках, а також мусить сприяти формуванню чітких принципів для майбутньої поведінки компаній, які домінують у тій чи іншій сферах”.

Щоб оскаржити таке жорстке рішення Єврокомісії, у резерві “Міcrosoft” є два місяці, а після цього компанія ще може звернутись до Європейського суду, щоб він призупинив виконання вимог Європейської Комісії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG