Доступність посилання

ТОП новини

Хроніка суду на Лазаренком: прозвучало ім’я Юлії Тимошенко.


Роман Купчинський Хроніка суду на Лазаренком: прозвучало ім’я Юлії Тимошенко.

Сан-Франциско, 29 березня 2004 року - 25 і 26 березня журі на процесі Павла Лазаренка ознайомились з відеосвідченням Анатолія Мінченка, колишнього міністра промисловості та енергетичного комплексу України. Мінченко пояснював стан боргів за газ між Україною і Росією в 1996-1997 роках і обставини створення газового консорціуму. Після його вияснень Марта Борщ, представник прокуратури США, поставила йому запитання: “Коли Ви працювали в уряді, чи Вам було відомо, що в 1997 році 13 млн. доларів були переведені з банкових рахунків ЄЕСУ на рахунки Лазаренка в США?”

На це запитання зразу відреагував Гарольд Розенталь, один із попередніх захисників Лазаренка, який брав участь у допитах Мінченка. Розенталь опротестував запитання прокуратури непідтвердженими досі фактами. Незалежно від протесту Розенталя, Мінченко відповів: “Я цього не знав”.

Тоді пані Борщ продовжила: “Чи Вам було відомо, що в 1996 році приблизно 84 млн. доларів буди переведені на рахунки, контрольовані Лазаренком і Петром Кириченком з рахунків фірми “Сомолі Ентерпрайзес?” Мінченко відповів: “Я про це ніколи не знав”.

Щоб було зрозуміло слухачам, “Сомолі Ентерпрайзес” - це фірма, названа в акті обвинувачення Лазаренка, як фірма, контрольована Юлією Тимошенко.

Після свідчень Мінченка захисник Лазаренка Розенталь висловив протест проти поведінки працівника Генпрокуратури України Олега Українця. За словами Розенталя, пан Українець втручався у допити Володимира Карповцева і декілька разів казав Карповцеву, що той може перервати свої свідчення будь-коли і що він має право не відповідати на жодне запитання.

На цей протест Розенталя пані Борщ відповіла, що Розенталь мав доволі багато можливостей допитувати Карповцева і що йому ніхто не заважає в його роботі.

29 березня очікують, що в суді буде виступати перший раз Петро Кириченко. Тобто, будуть об’єднані ще раз майже "святі" Петро і Павло.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG