Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан – рай для наркодилерів.


Славко Волинський Афганістан – рай для наркодилерів.

Брюссель, 30 березня 2004 - До проблеми встановлення правопорядку в Афгангістані і закріплення миру в тій країні, окрім Європейського Союзу і НАТО, долучаться ще 10 міжнародних організацій. Про це у вівторок під час чергового брифінгу заявила помічник Комісіара ЄС у закордонних справах Ема Удвін. Вона зокрема зазначила, що встановлення миру в Афганістані повинне стосуватись усього міжнародного співтовариства. Тому з цього приводу 31 –го березня в Берліні відбудеться міжнародна конференція. На цій конференції Євросоюз представлятиме комісар Єврокомісії Кріс Патен. Одне із питань порядку денного берлінської конференції стосуватиметься боротьби з наркоторгівлею.

Перед поїздкою Комісара ЄС Кріса Патена до столиці Німеччини представник Єврокомісії Ема Удвін в інтерв’ю для радіо “Свобода” сказала:

“Комісар ЄС Кріс Паттен вирушає до Берліна, щоб наголосити, що Євросоюз продовжує надавати допомогу Афганістану. У 2002-му, 2003- му роках Євросоюз виділив на відбудову тієї країни 850 мільйонів євро. У нинішньому році ЄС планує виділити 245 мільйонів. Частина цих коштів призначається не лише для відбудови країни і гуманітарних потреб, а зокрема, для посилення боротьби з діяльністю підпільних виробників і експортерів опіуму-сирцю в Європу”.

Згідно з оцінками експертів Єврокомісії, зазначила Ема Удвін, близько 70% сільськогосподарських угідь, які розташовані в гірських долинах Афганістану, використовуються не для вирощування сільськогосподарської продукції, а для вирощування опіуму. Керівництву ЄС відомо із конфіденційних джерел, зауважила Ема Удвін, що левова частина коштів за проданий опіум іде на фінансування терористичних груп. Тому, вважає речниця Єврокомісії, щоб викорчовувати терористів в Афганістані, треба насамперед викорчувати опій, який широко розрісся на сільськогосподарських плантаціях тієї країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG