Доступність посилання

ТОП новини

Сербія. В автономному краї Воєводині у місті Дюрдєво невiдомi зробили нацiоналiстичнi графiтi і розбили вікна у будинку Культурного товариства iмені Тараса Шевченка та в кiлькох русинських хатах


-- no author -- Автори графiтi, як повiдомляє русинськомовна газета “Руське слово”, погрожують русинам і вимагають їхнього виселення iз Сербiї. В цьому ж мiстечку група хулiганiв побила кiлькох пiдлiткiв-русинів.

Автори графiтi, як повiдомляє русинськомовна газета “Руське слово”, погрожують русинам і вимагають їхнього виселення iз Сербiї. В цьому ж мiстечку група хулiганiв побила кiлькох пiдлiткiв-русинів.

Парламент Воєводини засудив цей та iншi нацiоналiстичнi iнциденти й звернувся до Мiнiстерства внутрiшнiх справ Сербiї з вимогою провести слiдство та вжити серйозних заходiв стосовно нападників.

Водночас в місті Суботiці невiдомi зруйнували майже сто надгробкiв на католицькому кладовищi. В м. Бачка Паланка, також у Воєводинi, невiдомi завдали пошкоджень на будинках Словацького дому та Словацької євангелiстської церкви.

У краю Воєводині нацiональнi меншини становлять близько однiєї третини населення. Останнiм часом туди прибули чимало сербiв з iнших республiк колишньої Югославiї та з Косовa. Окремi з них неприязно, а то й ворожо ставляться до нацменшин.
XS
SM
MD
LG