Доступність посилання

ТОП новини

Варшавська зустріч Марчук-Шмайдзінський.


Володимир Павлів

Варшава, 16 квітня 2004 - Україна і Польща співпрацюватимуть у військовій сфері. Про це у п’ятницю в Варшаві домовилися міністри оборони обох країн Єжи Шмайдзінський та Євген Марчук. Як приклад міністри назвали підписану ними цього дня чергову угоду “Про додаткові засоби підвищення взаємної довіри та безпеки”. У п’ятницю Євгена Марчука також прийняв польський президент Александр Кваснєвський.

Міністри оборони Польщі та України у розмові з журналістами не повідомили деталей підписаної у п’ятницю угоди, заявивши лише, що вона динамізує всі ті процеси, котрі вже відбуваються у військовій співпраці обох держав. Міністр оборони Польщі Єжи Шмайдзінський також нагадав, що з 1 березня цього року почала діяти польсько-українська угода про взаємне надання таємних інформацій, що також створило умови для поглиблення загально-військової та військово-технічної співпраці військових відомств України і Польщі.

Крім цього, міністри говорили про стосунки НАТО–Україна в цілому, і зокрема про конференцію, котра повинна відбутися наприкінці травня у Варшаві. Варшавська конференція Україна-НАТО стане вже третьою зустріччю такого типу і проводитиметься на рівні міністрів оборони та зовнішніх справ країн НАТО і України.

Євген Марчук поділився з польським колегою інформацією про стратегічний оборонний бюлетень, представлений два дні тому у Брюсселі. Для нас це значна подія, бо документ у цілому був позитивно оцінений і схвалений.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи українські та польські військові братимуть участь у ймовірному штурмі американцями міста Наджафа, обидва міністри відповіли заперечно, Єжи Шмайдзінський додав, що і поляки, і українці, як зрештою і американці, роблять все для того, щоб стабілізація в Іраку відбувалась з мінімальним використанням бойової сили.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG