Доступність посилання

ТОП новини

У Львівському обласному архіві представлена виставка документів з особового фонду відомого українського композитора Володимира Івасюка


Цими днями минає 25 років від дня вбивства маестро.

Цими днями минає 25 років від дня вбивства маестро.

Документи, а серед них ноти, шкільні зошити, дитячі малюнки Володі, листи до рідних , батько композитора Михайло Івасюк передав в обласний архів для постійного зберігання. Найбільш цінною є заява від 22 червня 1979 року, написана і підписана батьками Володимира Івасюка до Генерального прокурора СРСР Руденка. У ній викриваються порушення законності, допущені органами прокуратури при розслідуванні кримінальної справи за фактом смерті їхнього сина та наводяться докази, що спростовують офіційну версію про самогубство і підтверджують здогадки про убивство.

Нагадаю , що Володимир Івасюк зник у 30-річному віці 24 квітня 1979 року, 18 травня його знайшли повішеним у лісі поблизу Львова, а 22 травня Володимира Івасюка поховали на Личаківському цвинтарі. Надмогильну скульптуру забороняли встановлювати упродовж 10 років. Володимир Івасюк написав класичні твори та понад 100 українських пісень.
XS
SM
MD
LG