Доступність посилання

ТОП новини

Українські дипломати докладають усіх зусиль, щоб врегулювати ситуацію з утриманням в іракській в’язниці двох українських моряків


Як повідомив радіо “Свобода” речник МЗС України Маркіян Лубківський, 2 травня дипломати відвідали ув’язнених українців у тюрмі Абу-Грейб.

Як повідомив радіо “Свобода” речник МЗС України Маркіян Лубківський, 2 травня дипломати відвідали ув’язнених українців у тюрмі Абу-Грейб. За їхніми словами, умови там важкі. Моряків Миколу Мазуренка та Івана Сощенка перевели до камери, де перебувають люди похилого віку. У ній 56 в''язнів. Усі сплять на підлозі на матрацах. З харчуванням справа налагодилася, а медичну допомогу українці отримують нерегулярно.

Говорить Маркіян Лубківський: "Мають відбутися зустрічі з високими посадовими особами Коаліційної тимчасової адміністрації. Відповідно ми маємо намір звернутися до них з проханням посприяти неупередженому розгляду апеляційної скарги. Крім того, в наших планах також є початок роботи з Коаліційною тимчасовою адміністрацією з метою з''ясування можливостей відбуття покарання в Україні нашими моряками на випадок негативного для них остаточного рішення суду".

Громадян України - капітана і старпома судна "Навстар-1" Миколу Мазуренка та Івана Сощенка - засудили в Іраку у жовтні минулого року до 7 років ув’язнення і штрафу у розмірі понад мільйон доларів кожному. Їх звинуватили у контрабанді пального. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вважає, що українці ув’язнені в Іраку безпідставно.
XS
SM
MD
LG