Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці і громадські організації України занепокоєні різким зростанням цін на пальне


З початку травня ціни на бензин підвищилися в середньому від 40% до 60%. Так ціна 1 літра дизельного пального упродовж травня зросла від 1 гривні 48 копійок до 2 гривень 15 копійок. У зв’язку з такою ситуацією Українська спілка промисловців і підприємців розкритикувала уряд за відсутність держзапасу нафти і нафтопродуктів та зволікання зі створенням національної нафтокомпанії, яка б реально вплинула на ринок бензину.

З початку травня ціни на бензин підвищилися в середньому від 40% до 60%. Так ціна 1 літра дизельного пального упродовж травня зросла від 1 гривні 48 копійок до 2 гривень 15 копійок.

У зв’язку з такою ситуацією Українська спілка промисловців і підприємців розкритикувала уряд за відсутність держзапасу нафти і нафтопродуктів та зволікання зі створенням національної нафтокомпанії, яка б реально вплинула на ринок бензину.

У передвиборчому контексті ситуацією скористалися члени “Братства” Дмитра Корчинського. Прогнозуючи підвищення цін на продукти першої необхідності, вони провели під Київрадою мітинг, звинувативши уряд у потуранні російським компаніям-монополістам, що захопили український ринок.

Один з учасників мітингу: “У Києві сталася досить комічна ситуація. На одній заправній станції сьогодні можна купити бензин за 3 гривні 50 копійок, на іншій – за 2 гривні 70 копійок. Влада не реагує ніяк, коли вони можуть на цьому нагріти руки, вони свідомо йдуть на злочин”.
XS
SM
MD
LG