Доступність посилання

ТОП новини

У четверг 5 вчителів Львова припинили голодування


Три дні освітяни протестували під стінами міської ради з вимогою повернути їм заборгованість за статтею 57 Закону України «Про освіту». Кожному вчителеві держава заборгувала від 2 до 5 тисяч гривень. Вчителі припинили голодування, оскільки депутати міськради виділили з бюджету близько 3 мільйонів гривень на погашення заборгованості. Між координаційною радою страйкових комітетів освітян Львова та міськвиконкомом підписана угода, однією з умов якої було припинення акцій протесту проти виконкому, міськради та мера.


Три дні освітяни протестували під стінами міської ради з вимогою повернути їм заборгованість за статтею 57 Закону України «Про освіту». Кожному вчителеві держава заборгувала від 2 до 5 тисяч гривень.

Вчителі припинили голодування, оскільки депутати міськради виділили з бюджету близько 3 мільйонів гривень на погашення заборгованості. Між координаційною радою страйкових комітетів освітян Львова та міськвиконкомом підписана угода, однією з умов якої було припинення акцій протесту проти виконкому, міськради та мера.

Голова страйкового комітету, котрий теж голодував, Ігор Шлапак заявив, якщо ухвала міськради не буде виконана і вчителі не отримають свої гроші, то вони знову розпочнуть протест під стінами мерії.

Робоча група, до складу якої входять педагоги і депутати, пильнуватиме за тим, аби кошти надходили у три райони Львова, які страйкували упродовж останнього місяця.
XS
SM
MD
LG